Rykte: iPhone 15 kommer få snabbare trådlös laddning

Från sajten:


Ryktena kring höstens iPhone-modeller blir allt fler och det senaste är att den trådlösa laddningen kommer att snabbas upp en aning i de nya modellerna men den som hoppas på stor skillnad kommer bli besviken.

Undertecknad har nog inte laddat sin telefon med en laddkabel på minst två år utan det är Qi-laddning på en vanlig laddplatta eller MagSafe som gäller. Laddar vi en modern iPhone på en vanlig laddplatta idag så kan den ta emot 7,5 watt som mest. Använder vi oss av en MagSafe-laddare så ökar det till 15 watt. iPhone 15 ryktas få stöd för den nya trådlösa standarden Qi2 och detta kommer medföra att telefonerna kommer kunna ta emot 15 watt även om du inte använder en Apple MagSafe-laddare.

Qi2 är baserat på Apples MagSafe men laddare som görs av tredjepart som har stöd för Qi2 kommer kosta betydligt mindre än en MagSafe-laddaren från Apple. Någon gång i september kommer Apple visa upp nästa generations iPhone.

Via MacRumors

2 gillningar

Trevlig nyhet, dock gav jag bort min MagSafe laddare, alldeles för omständigt att ladda med den tycker jag. Dels behöver man ta bort plånboken, sedan behöver man ha någon form av skarvsladd på bordet, för kabeln är för kort. Laddar telefonen uteslutande med kabel nu. Klockan och Airpodsen får dela laddare däremot. Har en vanlig långsam trådlös laddare på nattduksbordet där telefonen ibland får ligga över natten ifall jag har mindre än 50% batteri på kvällen typ. Men laddar för det mesta telefonen med vanlig laddare när jag sitter och jobbar på dagarna, alternativt i soffan på kvällen.

Snabbare laddning tacksamt. Fast kan bli strul med trådlöst utan rätt fodral, ska vara tunt.
Eller en mobil utan fodral alls.
Så på så sätt enklare med tråd.