Rullande robot håller koll på ditt hem

Från sajten:
image

Behöver du en kompis till ditt husdjur eller bara ha koll på vad som händer inomhus när du inte är hemma? Varför inte kombinera dessa behov med en smart liten, rullande robot?

Amerikanska företaget Moorebot har sedan tidigare lite olika produkter ute på marknaden och presenterar en nyhet under CES 2021. Moorebot Scout är en liten, rullande fyrhjulig robot med inbyggd full HD-kamera som kan hålla koll på ditt hem åt dig.

Denna självkörande AI robot låter dig se vad som händer via den inbyggda kameran. Självklart finns det även tvåvägskommunikation och mörkerseende så att du kan prata med eventuella inkräktare eller med ditt husdjur. Eller varför inte använda den i svåråtkomliga utrymmen för att inspektera att allt står rätt till? Tack vare sitt lilla format (ryms i handflatan) kan den dessutom vara av nytta för hantverkare.

Moorebot Scout

Fungerar med Google Home och Amazon Alexa

Moorebot Scout har även möjlighet att styras och kontrolleras via din röstassistent så länge denna stöder Google Home eller Amazon Alexa. Med andra ord en perfekt liten följeslagare i ditt smarta hem. Utöver detta använder Moorebot Scout SLAM (Simultaneous Localization and Mapping) i kombination med audio- och visuell intelligens för att känna igen och interagera med individuella personer och husdjur.

I sin presentation av roboten fokuserar de mycket på att den är en perfekt kompis till ditt husdjur under dagen. Ett annat användningsområde är för barn som är tekniskt intresserade och vill utforska omgivningarna på ett nytt sätt. Barn kan bygga egna applikationer till roboten via Scratch som är ett visuellt programmeringsspråk.

Moorebot Scout är uppladdningsbar och navigerar tillbaka till sin laddstation när batteriet börjar sina. Det inbyggda batteriet låter dig köra runt med roboten i 2 timmar innan det är dags för laddning. När roboten laddas kan du stänga av kameran för ökad integritet i hemmet. För dig som vill fixa och trixa lite mer finns det öppen källkod och har du en 3D-printer kan du tillverka egna tillbehör till roboten.

Tekniska specifikationer Moorebot Scout:

 • Processor: Quad ARM CPU @1.2 GHz, 1 GB DDR III minne, 4GB Flash.
 • WiFi: 802.11 b/g/n, 2.4 GHz och 5 GHz
 • FHD kamera, 1080p med IR mörkerseende, 3W IR ficklampa
 • 4-hjulsdrift
 • Sensorer: 9DoF IMU, Time-to-Flight (ToF), ljussensor
 • Tvåvägskommunikation: 1 st mikrofon, 1st 1 W högtalare
 • Port: UART
 • Säkerhet: TUTK Peer-to-Peer protokoll
 • Batteri: 1x 16850 Li-on batteri
 • Operativsystem: Linux + ROS, Open source
 • Mått: 70 x 100 x 110 mm

Priset är $179 och den ska säljas via Amazon i mars/april. Dock okänt om den dyker upp på våra breddgrader men visst verkar det vara en trevlig liten robot? Vad skulle du använda din till om du köpte en?

Källa: Moorebot

Lite märkligt att de marknadsför den i hierarkin "for fun, for pets and for peace of mind. Förstår inte vem som skulle köpa den till sitt djur:) Rimligare att sätta nyttan först som säkerhet eller övervakning. Förstår att peace of mind syftar på det men det visas inget om det i filmen.