Routern Eero från Amazon får stöd för HomeKit

Från sajten:
image

Häromåret presenterade Apple nyheten att även routers ska kunna få stöd för HomeKit. En del företag uttalade sig positivt om detta och lovade att fixa detta.

Redan förra året släppte amerikanska företaget Eero, som ägs av Amazon, stöd för Apple HomeKit till sina dåvarande mesh-routers. Dock fick inte deras senaste modeller som släpptes i november 2020 stöd vid lanseringen vilket nu åtgärdas via en uppdatering. Det är modellerna Eero 6 samt Eero 6 Pro som nu blir synliga i HomeKit.

eero Pro 6

Uppdatering är kostnadsfri via en firmware-uppdatering. Nu är inte Eero så väl representerade på den europeiska marknaden men det kanske finns användare här i Sverige som kommit över deras produkter på ett eller annat sätt.

Fördelen med att ha din router i Apple HomeKit är att du kan begränsa åtkomsten enkelt för om dina smarta enheter ska ha tillgång till internet eller om detta ska hanteras annorlunda. Detta ökar säkerhet i ditt nätverk och för de uppkopplade produkterna i ditt hem.

Utöver Eero är det även Linksys Velop som har stöd för Apple HomeKit i sina mesh-routers.

Källa: AppleInsider

1 gillning

Har varit sugen på denna ett tag, kanske dags att slå till nu då…

Frågan är om man vill ha en router från ett bolag som Amazon äger :stuck_out_tongue:

1 gillning

Beror väl på hur riktad reklam du vill ha :man_shrugging:t3::wink:

Har Linksys implementerat stöd för HomeKit i sina toppmodeller ännu?

Har också varit sugen på dessa innan. Men köpte ett Deco system istället. Dessa har inte homekit stöd, men funkar bra i övrigt, och var så dyra så kommer inte köpa nytt system i närtid.
Men det jag skulle kunna tänka mig att göra är att köpa en ny enhet att ha bara som router och sen koppla på Deco-systemet för det trådlösa nätverket. Men vet inte om detta skulle funka så bra, någon som har koll?

Funkar bra, bara sätta Deco-nätet till AP istället för router-läge.

1 gillning