RolexJockes humortråd!

bild

9 gillningar

2 gillningar

1 gillning

Vi kan skratta nu men man glömmer att detta var en seriös annons

4 gillningar

En professor i filosofi står framför sin klass, med några saker framför sig på katedern. När lektionen börjar lyfter han, utan att säga något, fram en stor och tom syltburk, och fyller den med golfbollar. Han frågar sedan studenterna om burken är full. De nickar jakande.

Så plockar professorn upp en låda med små färgade kulor och häller dem i burken. Han skakar burken lätt och kulorna finner vägen till hålrummen mellan golfbollarna. Igen frågar han studenterna om burken är full. De nickar jakande igen.

Professorn tar då upp en påse med sand och häller den i burken. Självklart fyller sanden hålrummen mellan golfbollar och kulor. Återigen frågar han studenterna om burken är full och studenterna svarar med ett rungande JA! Professorn plockar då fram en stor burk öl under katedern och häller hela innehållet i burken, vilket effektivt fyller upp hålrummen mellan sandkornen. Studenterna börjar nu skratta.

Nu, säger professorn när skrattet lagt sig, ponera att denna burk representerar ditt liv. Golfbollarna är de viktiga sakerna i livet, din familj, dina barn, din hälsa, dina vänner, dina favoritsysselsättningar, saker som om allt annat försvann, och bara de sakerna återstod, så skulle ditt liv fortsatt vara fullständigt.

De små kulorna representerar de andra sakerna som betyder något, ditt jobb, din bil, ditt hus.

Sanden är allt annat, de små sakerna.

Om du först häller sanden i syltburken, fortsatte professorn, blir det ingen plats till golfbollarna och småkulorna. Det samma gäller i livet. Om du spenderar för mycket tid och energi på de små sakerna, får du aldrig plats till de sakerna som är viktigast för dig. Koncentrera dig på de saker som är viktigast i ditt liv. Lek med barnen, ta dig tid till motion, bjud ut din kära på middag, spela 18 hål till. Det blir alltid tid kvar till att städa huset och kasta soporna. Ta hand om golfbollarna först, det som verkligen betyder något. Prioritera. Resten är bara sand.

En av studenterna sträckte upp handen och undrade vad ölet representerade.

Professorn log.

"Jag är glad att du ställde den frågan. Det visar bara att hur fulländat ditt liv än kan verka, finns det alltid plats för en stor öl!"

7 gillningar

1 gillning

Den kunde lika gärna platsat i en filosofisk tråd :ok_hand:

2 gillningar

4 gillningar

Är det @Marcus_Attefors såg? :joy::joy::joy:

4 gillningar

Det är den han sågar upp ananasen med.

7 gillningar

Sekunden innan man trycker på sänd för en kommentar på ett publikt inlägg på Facebook och inser att man skrivit "whore" i stället för "whole".
Season 14 Episode 3 GIF by The Simpsons

4 gillningar

2 gillningar

4 gillningar

4 gillningar

FcoS8nkWIAcE8aZ

5 gillningar

Numera en klassiker. :rofl:

1 gillning

Ja det var några år sedan :grin:

9 gillningar

6 gillningar