Robothunden CyberDog 2 från Xiaomi blir mer hundlik

Från sajten:
image

Xiaomi visade även upp sin efterföljare till robothunden CyberDog idag. Nya CyberDog 2 ska vara ännu mer lik en hund och har tränats som en också.

Kinesiska företaget Xiaomi visade för något år sedan upp en robothund och idag presenterades uppföljaren, CyberDog 2. Precis som sin föregångare har den ett hundliknande utseende men nu har den tränats med hjälp av 30 000 datorgenererade hundar för att få ett än mer hundliknande beteende.

Utöver detta så har i princip all teknik i CyberDog 2 också uppdaterats och intrimmats. Vikten ligger på 8,9 kilo och höjden är 36,7 centimeter så det är fortfarande ingen bjässe men en nyhet nu var att den går att få i olika färger.

Motorerna i CyberDog 2 har även dessa blivit mer precisa och responsiva för att kunna reagera snabbt och exakt. Knuffas CyberDog 2 omkull så rullar den runt och reser sig upp på alla fyra igen – ungefär som en vanlig hund.

Teknikmässigt så är CyberDog 2 utrustad med en mängd olika kameror och sensorer och det tillhandahålls fortsatt en Open-Source lösning så att den går att skräddarsy utifrån eventuella egna behov.

I klippet nedan ses hur CyberDog 2 tar sig an olika händelser i det vardagliga livet.

Rekommenderat pris för CyberDog 2 från Xiaomi ligger kring 1 789 amerikanska dollar.

Källa: Xiaomi