Robotgräsklipparen från Eeve som även tar död på ogräset

Från sajten:
image

På elektronikmässan IFA 2023 i Berlin visas det just nu upp tusentals produkter för intresserade besökare. Vid vårt besök där fann vi denna lilla krabat som gör mer än klipper gräs.

Eeve är ett belgiskt företag som tagit fram en lite annorlunda robotgräsklippare. Eeve Willow finns i två olika utförande, en standardversion samt en PRO-version och visst är det en robotgräsklippare som drar blickarna till sig. Inte minst för att den ser ut som en förrymd kylväska på hjul men också för att det finns vissa likheter med karaktärerna i filmen Wall-E. Robotgräsklipparen Eeve är döpt efter roboten i storfilmen och den tar alltså hand om din trädgård. Dessutom 3D-printas den helt och hållet lokalt för att hålla nere sitt fotavtryck.

Eeve Willow Pro är en robotgräsklippare som inte kräver någon begränsningkabel och som klarar av ytor upp till 3 600 kvadratmeter samt lutningar på upp till 35° vilket är bra om trädgården är kuperad. Det som dock sticker ut med denna (förutom formen) är att den kan utrustas med en modul upptill som egentligen är en tank som kan fyllas med ogräsmedel. Den inbyggda AI’n i robotgräsklipparen kan sedan med hjälp av en kamera detektera ogräs och då ta död på detta genom att spraya ogräsmedel på det. Perfekt för dig som vill ha en ogräsfri gräsmatta men inte vill göra jobbet själv.

Robotgräsklipparen har kanske de mest robusta hjulen på marknaden och enligt tillverkarna ska batteriet ha upp till 70 procent kapacitet kvar efter sex års användande. Den har också inbyggd objektsdetektering för att undvika djur, staket, bollar och andra föremål som kan ligga på gräsmattan. Som lite extra bonus så kan Eeve även hålla koll på din tomt under natten och kan skicka iväg notiser till din mobiltelefon om den detekterar rörelse.

Är du sugen på att beställa en så ger följande rabattkod “IFA” 100 euro avdrag på ordinarie pris som börjar på 2 290 euro, Pro-versionen kostar 3 690 euro. Tre färger finns att välja på; C-3PO Gold, Solo Silver och Leia White. På grund av hög efterfrågan kan leverans ske först i februari 2024.

Källa: Eeve

Galleri