Robotdammsugarna Roomba blir smartare med Alexa

Från sajten:
image

Robotdammsugare från Roomba blir smartare i och med uppdateringen av Alexa Skill. Nu kan du be robotdammsugaren att inte städa vid soffan eller annat område.

En ny uppdaterad Alexa Skill för robotdammsugare från tillverkaren iRobot innebär att du nu kan be dessa att inte dammsuga vid ett speciellt område. Sedan 2017 har det varit möjligt att kontrollera Roomba med enklare röstkommandon som starta eller stoppa dammsugning eller att sätta upp ett schema. Uppdateringen som släpps nu innebär att man drar nytta av företagets Genius-plattform som levererar smartare och mer konversationsbaserade röstkommando.

Via wifi-anslutna Roomba är det nu möjligt att be om städning runt om specifika objekt och schemalägga städningar på ett mer naturligt sätt. En ytterligare förbättring är att du nu kan knyta samman olika kommandon om du har fler produkter i hemmet från iRobot. Det blir exempelvis möjligt att säga: “Alexa, tell Roomba to clean my dining room every Sunday at 4PM and then run Bravaa.

Produkterna från iRobot får också möjlighet att använda Alexa-högtalare för att meddela när städningen slutförts. Detta utöver de notiser som kan skickas från företagets app. Funktionen “Hunches” från Alexa innebär också att det kan bli möjligt för din robotdammsugare att starta en städning om den tror att du inte är hemma.

Källa: Engadget