Robotdammsugaren Ascender fixar även trapporna

Från sajten:
image

En robotdammsugare som även kan städa trappor? Det är vad företaget Migo visar upp med sin nya robotdammsugare Ascender.

Robotdammsugaren fortsätter att inta våra hem och ta hand om den värsta smutsen som hamnar på våra golv. Men, när det gäller trappor och fler våningar så behövs det en del manuell hantering. Detta vill företaget Migo råda bot på med sin klättrande robotdammsugare Ascender som enligt en video ska kunna ta sig upp för trapporna och samtidigt både dammsuga och moppa dessa.

Sugkraften ligger på 6 000 Pa och styrning sker via en dedikerad app eller via Amazon Alexa. Det finns även hinderdetektering för smidig städning och mattor ska kunna undvikas om så önskas.

Huruvida den klarar alla sorters trappor kvarstår att se men visst är det ett trevligt och annorlunda grepp kring det som de vanliga robotdammsugarna inte klarar av, eller hur?

Rekommenderat pris är just nu 999 amerikanska dollar via en crowdfunding-kampanj där priset så småningom beräknas hamna kring 1 400 dollar. Beräknad leverans är satt till augusti månad i år.

Källa: Migo