Roborocks självtömningsstation RockDock är din Robotdammsugares bästa vän

Från sajten:
image

Roborock har ett tillbehör till sin dammsugare som efter ett tags användning upplevs som självklart. En dockningsstation som även har en behållare som all smuts sugs upp i.

Roborock S7+ dockningsstation

Roborock har en uppsjö av dammsugare men det är än så länge endast deras S7 som är aktuell för att kunna användas tillsammans med deras självtömmande dockningsstation. Genomgående för Roborocks självtömmande dockningsstation är det en sak vi gillar med den, enkelheten.

Installationen

Paketet innehåller två delar. Dockningsrampen som dammsugaren ska rulla upp på och behållaren som placeras vertikalt upp på rampens ände. De två skruvas ihop och sedan kopplar vi in den i väggen precis som vi gör med en vanlig dockningsstation.

Roborock S7+ dockningsstation

Dammsugaren behöver en bit modifiering för att fungera med den självtömmande dockningsstationen. Först så plockar vi ut den vanliga dammbehållaren och på insidan av dammsugaren finns det en liten plastbit som täcker luftinflödet som vi tar bort. Det här gör vi för att luften ska kunna flöda genom den nya dammbehållaren som vi får med den självtömmande dockningsstationen.

Roborock S7+ dockningsstationRoborock S7+ dockningsstation

Med den nya dammbehållaren och placerad på dockningsstationen förstår S7 att den numera ska tömma behållaren vid dockning. Mer till det hela är det inte.

Roborock S7+ dockningsstation Roborock S7+ dockningsstation

När dammsugaren tömmer sin dammbehållare till dockningsstationen så åker det genom ett HEPA-filter så att dammet inte sprids i hemmet. Precis som med Roborocks handdammsugare så har vi möjligheten att själva välja om vi vill använda dammbehållaren eller om vi vill ta bort HEPA-filtret och ha en dammsugarpåse där allt går direkt ner i i den självtömmande dockningsstationen.

Roborock S7+ dockningsstation Roborock S7+ dockningsstation Roborock S7+ dockningsstation

Användandet

Sex veckor utan tömning säger Roborock att behållaren kommer ge. Då måste man ligga i. På den tredubbla tiden har vi inte lyckats fylla behållaren på dockningsstationen än. Det kommer givetvis vara individuellt hur ofta tömning av behållaren behövs. Men med både barn och hund så finns det underlag för hårt arbete för vår S7. Använder vi oss av behållaren får vi lite att göra. Alla delar är tvättbara och vi får vara uppmärksamma när vi tömmer behållaren så att vi inte spiller. Men det är flera resor lättare att göra rent behållaren än Roborocks små dammbehållare. Med dammsugarpåse är det åter igen enkelt. Vi plockar ut den, sätter i en ny och sen är det inte mer med det. Själva dammsugaren behöver fortfarande ses över lite då och då med hår och smuts som sätter sig i hjul och borste.

Roborock S7+ dockningsstation

När dammsugaren dockar med stationen avgör den utifrån hur mycket den dammsugit, om det är dags att låta smutsen sugas upp i behållaren eller inte. Även inställningar om vi vill göra det manuellt, ha tidpunkter på dagen som den inte får låta smutsen sugas upp i behållaren går att ställa in. Allt hittar vi i Roborock-appen under inställningarna på den dammsugare vi valt att docka i den självtömmande dockningsstationen. Här har dammsugare oftast gått varm på dagarna när ingen är hemma så då är inte ljudet från tömningen något bekymmer. Men det är inget vi vill höra på natten varav vi ställt in den på DND under kväll till morgon. Behållaren som finns i dammsugaren tar en stund att fylla så det finns tid senare för dammsugaren att tömma den då.

Roborock S7+ dockningsstation

Här kommer det första dåliga med dockningsstationen. Smuts. Smuts blir liggande på rampen. Inte fin smuts, utan den tyngre smutsen. Det syns enbart när dammsugaren används. Resten av tiden står dammsugaren ovanför och täcker smutsen. Men den är där.

Roborock S7+ dockningsstation

Priset

Runt 3 300 kronor får vi betala för den självtömmande dockningsstationen. Har vi precis lagt 5 000 kronor på en Roborock S7 kan det här kännas i plånboken. Den är inte nödvändig, du kommer inte lägga fokus på att du har den. Det är snarare avsaknaden av en självtömmande dockningsstation som kommer märkas. Och utan den kommer vi varje gång det är tömning av den lilla dammbehållaren i dammsugaren bli påminda om att det finns en självtömmande dockningsstation som vi saknar. S7 och RockDock som den kallas säljs på flera ställen tillsammans under namnet S7+ med några hundralappar billigare än att köpa S7 och RockDock var för sig.

 

RECENSION: SJÄLVTÖMMANDE DOCKNINGSTATION

FÖRDELAR

  • Tömmer sig själv.
  • Smart tömning på dygnet som inte stör.
  • Gör själv rent metallen på laddaren för optimera laddkraften.

NACKDELAR

  • Priset
  • Lite smuts ramlar ut på rampen.

DETALJER

  • AllergyCare-certifierad
  • 1,8 liters antibakteriell dammsugarpåse
  • Tvättbar HEPAfilter
  • Kompatibel med Roborock S7
  • AllergyCare-certifierad
  • Styr din tömning genom mobilen
  • Pris: 3290 kronor hos webhallen

SAMMANFATTNING

Roborocks självtömmande dockningsstation är ett självklart köp för den som har plånboken för det, inte gillar att tömma damm, vill slippa allergener och vill ha det enkelt hemma med städningen. Det är en smart självtömmande dockningsstation som är rakt igenom enkel att ha att göra med.

BETYG: 4 / 5

1 gillning

Smidigt, ser dock ut som en ful kaffebryggare :nerd_face:.
Tur att man kan gömma den bakom något

Ja, tidigare gömde jag dockorna bakom soffor för att slippa se dammsugaren. Den här har jag fått gömma bakom en dörr istället. Sällan teknik är vackert

1 gillning