Roborock utökar produktportföljen med en tvättmaskin

Från sajten:
image

Inför IFA som snart drar av stapeln så har Roborock visat upp lite nya robot- och skaftdammsugare men det som överraskade mest var en helt ny produktkategori som de nu äntrar och det är tvättmaskiner.

Zeo One heter deras kommande tvättmaskin och den kombinerar både tvätt- och torkning i samma maskin. Den drivs av en tyst DD-motor som kan tvätta 10 kilo tyg och torka upp till 6 kilo tyg. Den ska kunna få bort tuffa fläckar och få bort både bakterier och spår från husdjur. Med hjälp av AI och NTC-sensorer ska den kunna torka våra kläder utan att använda för hög värme och absorbera fukt. Zeo One kan även rengöra sig själv så vi slipper rengöra luddfiltret för hand och den självdoserar även tvättmedel.Den kommer till en början inte lanseras på den nordiska marknaden men ska komma lite senare och något pris har vi inga uppgifter på än.

Vi är mycket stolta över att kunna att expandera vårt sortiment till tvättmaskinskategorin med Zeo One. Genom att implementera vår mest kraftfulla teknik i både dammsugare och tvättmaskiner fortsätter vi sträva mot att utveckla enkla lösningar så att våra användare kan ha det både rent och bekvämt i sina hem utan att behöva anstränga sig, säger Richard Chang, grundare och VD för Roborock.

De lanserar även en uppdaterad version av deras handhållna skaftdammsugare Dyad Pro som heter Dyad Pro Combo som både är en våt- och torrdammsugare där du kan göra om skaftdammsugaren till en handhållen dammsugare så du kan dammsuga allt från hörn till mattor och sängar för att sedan dammsuga och moppa golven med den. Den har en sugkraft på 17 000 Pa och rengör även sig själv, prislappen kommer landa på 549 euro.

Roborock lanserar även robotdammsugare i mellanprisklassen och dessa är Q5 Pro, Q5 Pro+, Q8 Max och Q8 Max+ som alla är utrustade med deras DuoRoller-borstsystem som ska vara en hejare på att få upp mer hår från mattor. De har en sugkraft på 5 500 Pa och kommer utrustade med LiDAR, priserna för enheterna ser ut som följande och de kommer att lanseras under fjärde kvartalet:

  • Q5 Pro 349 euro
  • Q5 Pro+ 549 euro
  • Q8 Max 499 euro
  • Q8 Max+ 699 euro

Galleri

1 gillning

Tvättmaskinen blev jag sugen på! :joy:

1 gillning

Ja, vad skönt att kunna styra tvättmaskinen från soffan. :thinking:

Men har den stöd för HomeKit och Matter?

Samma här faktiskt!

2 gillningar

Kan helt klart bli ett köp om/när den kommer hit.

Vi funderar på att skaffa en kombinerad tvätt- och torktumlare och den här ser ju klart tilltalande ut. Marknaden är inte så stor. Min mor har en LG som är bra men klarar ganska lite tvätt och tar rätt lång tid.

Vi har en kombimaskin från LG och är väldigt nöjda med den. Men använder sällan torkfunktionen eftersom vi hänger tvätten. Men skönt att ha dom gångerna det behövs.
Och man sparar ju mycket plats att bara ha en maskin.
Men som du säger tar ju dessa program lång tid eftersom dom värmer kläderna.

Vi har en lite äldre modell av denna.
https://www.elgiganten.se/product/vitvaror/tvatt-tork/kombinerad-tvattmaskin-torktumlare/lg-signature-tvattmaskintorktumlare-lswd100e-vit/298416

Från sajten:
image

Häromveckan skrev vi om att Roborock nu ger sig in i en ny produktkategori, tvättmaskiner. Vi tog en närmare titt på denna på IFA 2023 och var betalar vi?

Roborocks senaste tillskott på marknaden när det gäller produkter är tvättmaskinen Roborock Zeo One som visades upp förra veckan. På elektronikmässan IFA 2023 i Berlin fanns det möjlighet att både klämma och känna på denna läckra sak. Japp, den är verkligen läcker med sin rena formgivning och breda display utan en massa reglage, vred och andra knappar. Bredvid den breda displayen sitter doseringsluckan för tvätt- och sköljmedel.

Zeo One känner automatiskt av mängden tvätt och doserar därefter tvättmedel och annat så optimalt som möjligt. Roborock Zeo One klarar av 10 kilo tvätt samt att torka 6 kilo tvätt vilket kan vara attraktivt för de vars tvättmaskiner aldrig räcker till.

Roborock Zeo One lanseras först på tyska marknaden vilket innebär att displayspråket i nuläget antingen var på tyska eller engelska. Fler länder kommer att bli aktuella men först längre fram enligt en representant i deras monter. Tack vare att den är en kombinerad tvättmaskin och torktumlare så spar den också in en hel del plats i tvättstugan.

Med en så pass lättnavigerad display lär ju även de allra minsta kunna kicka igång tvätten om man ber snällt. Färgglad om inget annat. Samt tydlig.

Rekommenderat pris är enligt uppgift 1 200 euro och vi får se när och om den lanseras här i Sverige också – vi håller tummarna för det!

Källa: Roborock

Har aldrig känt ett sådant sug för en tvättmaskin förut :sweat_smile:

1 gillning

Skaru tvätta pengar?! :thinking::joy:

Jag har fortfarande inte lyckats hitta om den har stöd för något av de större Smarta Hem-miljöerna och/eller Matter. Hur ligger det till?