Ring kombinerar sitt larm med en Eero router

Från sajten:
image

Ring som ägs av Amazon passade även på att visa upp lite nyheter vid dagens event. En av dessa var ett kombinerat larm och router vilket ökar funktionaliteten i hemmet.

Företaget Ring som primärt är kända för sina övervakningskameror och dörrvideoklockor har även hemlarm i sin portfölj. Idag presenterades Ring Alarm Pro som är en premium-modell av deras befintliga hemlarm som finns att köpa via olika återförsäljare (även här i Sverige). Här har man kombinerat hemlarmet med en router från företaget Eero (som också ägs av Amazon) vilket ska skydda både hemmet och ditt nätverk.

Ring Alarm Pro

Hemlarmet är modulbaserat och det ska gå att köpa till olika batteripack som kan fixa uppkopplingen och funktionaliteten vid eventuella strömavbrott, upp till 24 timmar. Då det är ett premium-larm så krävs givetvis lite premium-funktioner och kostnader för detta. Abonnemanget Protect Pro fixar molnlagring, professionell övervakning, Alexa Guard Plus, dygnet runt-backup för dina säkerhetsenheter samt ett abonnemang på Eero’s säkerhetslösning. Dock är detta bara tillgängligt på amerikanska marknaden men intressant att man väljer att kombinera en Wi-Fi 6 router med ett hemlarm vilket minimerar en del av prylarna i ditt hem.

Ring Alarm Pro

Rekommenderat pris för Ring Alarm Pro är USD 250 och då tillkommer USD 20 för abonnemanget Protect Pro.

Paketdetektering för Ring dörrvideoklockor

En annan nyhet som presenterades är att Ring Doorbell nu får stöd för paketdetektering, dock bara för Pro 2 samt 2020-års modell eller nyare av dessa. Uppdateringen ger smarta notiser vid paketleveranser, lite på samma sätt som i nya Nest Doorbell eller i Apple HomeKit.

Källa: Engadget