Ring Car Cam är en säkerhetskamera för bilen

Från sajten:
image

Ring började sin bana med smarta videodörrklockor och har en stor bredd av varianter här för ditt hem. Därefter tog de sig an området med säkerhetskameror och erbjuder en mängd olika varianter här också. Efter det följde hemlarm där de har lanserat två olika paket för att säkra ditt hem. Nu vill Ring även ta sig an våra bilar och dess säkerhet och detta med ett antal olika produkter.

Ring Car Alarm

Det handlar om en enhet som pluggas in i bilens OBD II-port och som sedan skickar pushnotiser till din mobil om någon försöker ta sig in i bilen. Via din mobil kan du då trigga en siren för att skrämma bort inkräktaren – smart och varför inte? Skyddar du ditt hem kan du lika bra skydda din bil också! Den detekterar även försök till bogsering eller om din bil blir påkörd när den är parkerad varpå notiser skickas till din smartphone. Ring Car Alarm använder sig av Amazons nya Sidewalk nätverk för att kommunicera med andra enheter.

Ring Car Cam

En smart kamera som placeras på instrumentbrädan i din bil och som länkas samman med Car Connect-systemet som Ring utvecklat. Kameran känner av stötar och inbrottsförsök och skickar pushnotiser i realtid tillsammans med videoklipp. För detta krävs wifi-uppkoppling eller ett mobilabonnemang men det kan det kanske vara värt om din ögonsten är dig extra kär. Ring Car Cam har två kameror, en som är riktad in i bilen och en som riktas utåt.

Ring Car Cam kan även användas som en traditionell dashcam när du är ute på vägarna och den kan även larma om en allvarlig krasch inträffar. Blir du stoppad av någon kan du enkelt säga “Alexa, I’m being pulled over” varpå kameran börjar spela in det som händer och sparar detta till molnet.

Ring Car Connect

Ring berättade också att de aktivt arbetar med att få in sin teknologi i nyare bilar som redan har inbyggda kameror. Genom att erbjuda ett API för tillverkarna hoppas man kunna erbjuda fler och bättre tjänster. Redan nu finns ett samarbete med Tesla och deras Model S, Y och X gentemot Rings plattform. Här handlar det om att ansluta en dongel till Teslans USB-port varpå du kan ladda upp Sentry Mode klipp till Rings moln för enklare uppspelning.

Ring Car Alarm kommer att kosta $59,99 och Car Cam och Car Connect kostar $199,99 vardera. Troligtvis landar alla produkterna på marknaden under 2021.

Källa: Engadget