Ring avser flytta flera gratisfunktioner till abonnemanget

Från sajten:
image

Ring kommer att flytta en del av sina kostnadsfria tjänster till sitt abonnemang. Efter den 29 mars kräver bland annat “Home” och “Away”-lägena ett abonnemang.

Amazon-ägda företaget Ring som är mest kända för sina dörrvideoklockor och säkerhetskameror rör upp stämningen bland användarna. Det visar sig att företaget avser att ändra en del av funktionerna i appen från att vara kostnadsfria till att ligga i det betalda abonnemanget Ring Protect. Dessutom kommer abonnemanget Ring Protect att krävas för att använda produkterna med röstassistenten Alexa.

Sweet. @ring is removing features from a product I own. Thanks Ring! @FTC pic.twitter.com/Xd6dkFBrkg

— Gabriel Landau (@GabrielLandau) March 2, 2023

Även deras hemlarm, Ring Alarm kommer att behöva Ring Protect för att fungera fullt ut efter ändringen om det köps efter att ändringen trätt i kraft. Med andra ord så blir det till att betala för att automatisera aktiveringar och avaktiveringar av hemlarm, sensorer och kameror i hemlarmet framöver. Nuvarande användare av Ring Alarm ser ut att kunna använda det som tidigare.

Enligt Ring kommer funktioner som liveströmning, tvåvägskommunikation och rörelsedetektering att fortsatt vara fritt i appen.

Ändringen träder i kraft den 29 mars 2023. I första skedet berör detta kunder i USA och Kanada men det är nog ganska troligt att detta införs på fler marknader.

Källa: The Ambient

Jag upptäckte för ett tag sedan att dom stängt av notiser från videodörrklockan (utan abb) på jobbet till den Echo Show jag har hemma. Dom kommer dock fortfarande till iPhone-appen, undrar hur länge till.