Revolut-intervjun - Nutid och framtid

Från sajten:

Vi fick besök av Andreas Zannin – kommunikationschef på Revolut – som svarade på de frågor ni ställt i Teknikbubblan samt avslöjade lite om framtiden.

Använd vår affiliatelänk för att prova Revolut kostnadsfritt.

Se också vår genomgång av Revolut-appen:

Jag vet inte hur det är med er andra Revolut-användare men för 1-2 veckor sedan så skickade de ut mail samt notiser till sina användare om att man igen behöver verifiera sin identitet. Detta kunde man göra på flera sätt, bl a med sitt körkort eller sitt pass.

Jag har under de gångna ca två veckorna gjort detta om, och om, och om, och om igen. Först använde jag endast körkortet (då det var det jag hade på mig vid tillfällena) och blev verifierad. En stund senare var jag inte verifierad igen och gjorde det på nytt, då gick verifieringen plötsligt inte igenom utan ombads göra det igen. Jag gjorde så och samma sak på nytt, gick inte igenom. Min arbetskollega upplevde liknande scenario.

Till sist så valde jag att använda passet för verifiering och till synes gick det igenom då men efter en dag så var var ej verifierad igen. Jag har under denna tiden haft kontakt med 4-5 olika personer via deras chatt och var och en har hanterat scenariot på exakt samma sätt. De tagit det vidare till “berörd avdelning” och sedan återkommit med att det nu ska fungera…men nej. Senaste personen verkligen tryckte på att “använd bara passet denna gången också så kommer det att fungera”, vilket jag då gjorde och det fungerande då.

Idag, en vecka senare, vad tror ni händer då? Notis om att jag måste verifiera mig.

Alltså, helt allvarligt…hur fasen bedriver de deras verksamhet egentligen?! Ett tag tillbaka såg jag en video här om Revolut, en video med @Esse och någon representant från Revolut som gick igenom alla möjliga saker kring Revolut. Det hade varit intressant att höra vad han hade haft att säga om detta, det är ju bevisligen inte bara vi som upplever detta utan en uppsjö av användare när man söker på problemet.

Jag kan inte mer än instämma , x antal gånger har jag gjort de , kk funkar inte , pass tar den bättre iaf , men ja har ledsnat och intebheller använt de på väldigt länge så ja håller på o avslutar !

Jag blir ärligt talat förbannad över hur de kan agera så mot sina kunder, så löjligt arrogant.

De förutsätter att deras kunder ska avsätta massa tid för att utföra dessa åtgärder gång efter gång efter gång efter gång. Fattar de inte att de måste lösa sitt skit själv och inte lägga meningslösa uppgifter på kunden som inte har någon som helst effekt på slutresultatet?

Jag är nu för sjätte gången i detta ärendet i kontakt med deras support och de får lösa detta nu. Pronto. I annat fall gör jag endast mig själv en tjänst och använder upp pengarna och kastar sedan Revolut i soptunnan, där de för närvarande hör hemma.

Samma här men har inte gjort andra gången än. Känns som att man skall vänta.

Ok, vänta…hur länge då? Det har gått hela två veckor sedan de skickade ut mail, notiser etc om att man måste bli verifierad igen.

Jag meddelar dem!

Förutsätter att det skall komma lite skarpare påpekande innan jag gör om det. Med tanke på att de nu måste vara medvetna om problemet som många drabbas av förutsätter jag att de får ordning på det. Får det inte det så det Good bye.

Gärna @Esse . Hade du haft möjligheten att be den där personen du figurerade med i videon att svara på frågor här hade det varit en bra gest från dem.

Jag är ärlig när jag säger att jag tycker det är otroligt uselt hur de agerar. Jag har haft andra supportrelaterade frågor tidigare och de har varit exakt lika ointresserade av att lösa dem. Detta med att vara verifierad anser jag personligen vara en viktig sak och när de inte ens kan hantera något sådant korrekt…ja, då undrar man.

Pass och polisens nationella ID är det som gäller. Körkortet är inte godkänt, visar inte nationalitet.

Pass fungerar inte i alla fall. Höll en vecka, sedan krävde Revolut att jag verifierar mig igen. Värdelös hantering av Revolut.

När jag öppnade konto våren 2019 var körkort godkänt. I april 2020 skickade dom ut mail om att körkort inte är godkänt längre och vill ha pass eller nationellt id. Jag verifierade mig med nationell ID och sen sen dess har jag inte behövt verifiera mig igen.

Som sagt - jag, kollegan och många fler därtill har ständiga issues med detta nu och Revolut är bevisligen inte kapabla att lösa detta.

Jag satt och väntade på respons från deras andra ”team” som supporten jag chattade med tidigare idag hade kontaktat, som alla gånger tidigare jag har tvingats kontakta dem för detta problemet.

Först mellan 21-22 återkom dem. Vad fick jag för info? INGENTING! Jag höll på att tappa hakan när jag såg att det enda de då skickade var ett copy/paste-svar som bad mig kolla FAQ samt deras community och så stängde de caset. Alltså, hör ni?! Vad är det frågan om; hur driver de sin verksamhet?

Dessutom så sa svaret att om jag fortfarande hade frågat i ämnet så kunde jag svara för att återöppna caset. Tror ni det stämde? Nej då, det går inte längre att svara i ärendet. Det är faktiskt så illa att appen inte ger mig någon möjlighet att kontakta dem via chatten alls längre. Någon sådan möjlighet finns inte längre i appens gränssnitt.

Jag saknar ord…

1 gillning

Jag har inte fått nåt mail från Revolut, identiferade mig med körkortet då det lanerades. Kanske måste kolla upp om allt är ok?

Samma här! Dock legitimerade jag mig med mitt pass.

Ett svar - Andreas från videon är inte kvar men en kollega till honom hälsar och tackar och hon skall kolla på det från sitt håll.

Man får ett meddelande i appen om man behöver verifiera sig igen. Jag har inte fått nåt Mail men såg det i appen igår. Använder knapp Revolut längre så vet för hur länge sen man skickade ut förfrågan.

Dom skickar ut mail regelbundet med info om ditten och datten och eventuella avtalsändringar. Mail kommer alltså först om att en behöver verifiera om sig inom kort, och sen någon vecka senare får en uppmaningen i appen.

Legitimerade mig i en gång, sen har jag aldrig behövt göra det igen