Renault blir först ut med Waze i sina bilar

Från sajten:
image

Waze som ägs av Google är en kostnadsfri navigeringsapp för Android, iPhone, Android Auto, CarPlay och nu kommer Renault att integrera Waze direkt i sina nya bilar.

Utöver att Waze är helt kostnadsfritt att använda så är en stor fördel med appen att det är användarna som hjälps åt att hålla både kartor, köbildningar, olyckor och mycket mer aktuellt. Detta gör att man oftast får väldigt precisa tider för när man är framme och står det att det är kö på en viss sträcka så stämmer det mer eller mindre alltid. Nu meddelar Renault i ett pressmeddelande att de kommer börja integrera Waze direkt i deras infotainmentsystem på sina nya bilar.

Först ut är Megane E-tech 100% Electric och nya Austral som är utrustade med OpenR-skärmen och OpenR link. Appen kommer gå att ladda ned direkt i infotainmentsystemet så vi slipper fippla med telefonen framöver.

Via pressmeddelande

Eller sist – beroende på hur man ser på det då det fungerat länge med Android Auto och Apple CarPlay.

Renault eller inte, det trevliga är att det kommer till Android Automotive, men Renault verkar vara först ut.

Japp, nu får vi hoppas det kommer till Polestar inom kort.

Yes, så länge det finns smarta lösningar för laddplatser/rutter som i Google Maps, annars är det lite blä. :slight_smile:

När vi bilade i Europa, främst Tyskland, fungerade Volvos inbyggda bättre än Waze. I Sverige är det tvärt om. En orsak är att det Tyska och andra länders TMC fungerar så bra. Men Waze kanske är bättre än Google och Apple pga av delning av information mellan användare?

Google Maps i Android Automotive fungerar utmärkt. Men Waze har ju lite roliga funktioner som inte finns i Google Maps eller Apple Maps.

1 gillning

Polestar hälsar att de jobbar på det. Dock har jag alltid tyckt att Waze är lite halvfult, Google Maps fungerar riktigt bra osh sist jag var ute och åkte var olyckor/bilar längs väggrenen markerade på kartan. Så data verkar bytas mellan systemen.

1 gillning