Reklam: Trött på långsamma laddtider?

Från sajten:
image

Traditionellt sett har datorspel följt en sekvens där operativsystemet läser speldata från din lagringsenhet (såsom en SSD eller en hårddisk) genom din CPU innan det skickas till grafikkortet för rendering, bland annat för att avkomprimeras.

DirectStorage skapar istället en direkt koppling mellan din lagringsenhet (Exempelvis en SSD med NVMe som Samsung 990 Pro), och grafikkortet. Den avkomprimering och förbehandling av speldata som tidigare skett på din CPU sker istället helt på grafikkortet. På så sätt minskar också belastningen på CPUn, som istället får resurser över till andra beräkningar.

Lär dig mer om Samsung 990 Pro

I tester som gjorts på bland annat spelet Forspoken så kapas laddtiderna med mellan 40-50% när du kör DirectStorage med en NVMe SSD jämfört med en traditionell SATA SSD. Många spelutvecklare jobbar just nu på att introducera stöd för DirectStorage. Bland annat Blizzard som har bekräftat att Diablo 4 kommer få stöd för DirectStorage i en kommande uppdatering.

Hur länge pallar du att vänta på att ett spel ska ladda?

  • Inte alls
  • 1-2 sekunder
  • 3-5 sekunder
  • Längre än 5 sekunder
  • Jag har en mekanisk hårddisk

0 röster

Vilket av dina spel har längst laddtider?

Image by DCStudio on Freepik

Advertisement

Advertisement

Litar man Zelda på Switch blir man bra på att vänta om man inte har det innan… sååå segt och då ligger ändå spelet på interna minnet.

Är man frekvent på Teknikveckan har man vant sig vid långa laddtider. :joy::joy: