Reklam: Så fixar du grymt WiFi – skippa repeatern

Från sajten:
image

En av de vanligaste problemen med WiFi är dålig räckvidd och lagg. I denna artikel kommer du lära dig hur du expanderar ditt nätverk och fixar grymt WiFi i hela ditt hus, kontor eller varför inte över hela gården? Helt sömlöst!

Tidigare har repeater varit en lösning för att du ska få en starkare WiFi-täckning i hela huset. Dock kommer traditionella repeaters med ett gäng negativa aspekter som kan få vem som helst att bli tunnhårig.

Begränsningar med traditionella repeaters

Enheter som är uppkopplade till en repeater-lösning måste tappa signalen helt innan de kan ansluta till nästa knutpunkt. Riktigt irriterande om du tex har ett pågående videosamtal.

Det finns såklart bättre och moderna lösningar. Ett bättre sätt är att bygga expanderbart nätverk. Expanderbara routrar kan enkelt prata med varandra och utökar din räckvidd, prestanda och möjliggör sömlöst byten mellan routrar genom en teknik som kallas för mesh.

Asus Mesh

AiMesh är tekniken bakom att vi kan expandera vårt nätverk sömlöst

ASUS AiMesh kan skapa ett enda, husomfattande nätverksnamn så att det inte finns något behov av att växla mellan olika nätverk när du rör dig i ditt hem. AiMesh håller koll på signalstyrkan till din enhet, och växlar smidigt över till en annan router/nod vid behov. Det går också bra om du föredrar separata nätverksnamn för varje frekvensband.

Så funkar expanderbara routrar

    • Utökar ditt nätverk sömlöst genom att ansluta till en annan expanderbar router.
    • Ansluter till varandra trådlöst eller via kabel
    • Enkel installation via app i telefonen eller routerns gränssnitt på datorn

Expanderbara routrar är inte bara överlägsna i räckvidd och prestanda jämfört med traditionella repeaterlösningar, utan ger dig också friheten att uppgradera din räckvidd och nätverk allt eftersom. Det vill säga att du inte behöver köpa ett stort nätverkspaket direkt, utan kan börja med en expanderbar router för att sedan komplettera med en till om behovet finns.

Konfigurera ditt expanderbara nätverk enkelt via mobilen

Att skapa ett expanderbart nätverk mellan två ASUS-routrar är enkelt. Med ASUS Router-appen kan du enkelt sätta upp ett expanderat nätverk. Klicka bara på Lägg till Nod för att söka efter din andra ASUS-router och följ instruktionerna för att koppla samman dem till ett och samma nätverk.

Asus AiMesh

Samtidigt kan du med hjälp av expanderbara routrar mixa och matcha olika enheter baserat på behov. Du kan till exempel skapa ett sömlöst expanderbart nätverk mellan en gamingrouter som du har i spelrummet i källaren, med en stilren router som du har i vardagsrummet eller köket. Eller varför inte med routrar i garaget eller gäststugan?

Asus Mesh

Mixa och matcha dina routrar efter behov

I och med att många ASUS routrar kan expanderas kan du blanda en gaming router som ASUS RT AX86U som med Mobil Game Mode ger lägre ping vid mobilspelande, med till exempel ASUS ZenWiFi AX XT8 som smälter in i ett stilmedvetet vardagsrum. Det skapar bra och sömlös täckning i hela huset utan att gå miste om specialfunktioner.

Asus Mesh

Även om expanderbara routrar förenklar för dig som vill utöka ditt nätverk så kan man vilja göra specifika inställningar för hur nätverket ska fungera i detalj samt hålla koll på anslutna enheter och säkerhet.

Optimera och skydda ditt nätverk

Med ASUS Router-appen kan du hålla koll på trafiken i ditt nätverk, finjustera inställningar samt skydda det via ASUS AiProtection. AiProtection hjälper inte bara dig att skydda dina anslutna enheter från angrepp utan du kan också enkelt ställa in och filtrera bort oönskat innehåll, med några enkla knapptryck.

Asus AiMesh

ASUS RT-AX59U är en testvinnande dual band-router med stöd för att expandera nätverket och AiProtection.

Asus Mesh

I denna artikel har vi använt oss av olika expanderbara routrar från ASUS som enkelt gör att du kan bygga ut ditt nätverk efter behov. Oavsett om det gäller gaminghörnan i källaren, övervåningen, kontorsbyggnaden eller varför inte över en hel husvagnscamping?

Expanderbara routrar från ASUS som vi vill tipsa om

  • För gaming – ASUS RT AX86U
  • För den stilmedvetna – ASUS RT-AX59U
  • För dig som vill ha det bästa – ASUS ZenWiFi Pro ET12

Du hittar modellerna ovan samt andra expanderbara routrar från ASUS och bästa pris på dem här!

Tack för att du läst vår artikel om expanderbara routrar och hur du kan få bättre räckvidd på ditt trådlösa nätverk.

Lär dig mer om Wifi i våra tidigare artiklar!

För dig som vill lära dig mer om WiFi, missa inte våra tidigare artiklar.

 

Jag kör ett ASUS ZenWiFi Pro ET12 system sedan en tid tillbaks och kan bara hålla med. Funkar helt sömlöst och klockrent, vi har en 5:a på nästan 130 kvm med tjocka betongväggar. Med 2 trådbundna routrar har vi riktigt bra Wi-Fi överallt, kan t o m gå ut en bit på innergården innan den tappar kontakten.

2 gillningar

Vi kör Deco m9 i vår villa på 200 kvm (betongväggar) funkar fint

3 gillningar

Jag tänkte att det var reklam som i att sponsrat test, men såg nu samma artikel på feber, eller ja bilderna var åtminstone samma :sweat_smile:

Tester kan aldrig vara sponsrade :slight_smile:

Sant, kanske fel ord, tänkte att reklam kanske är betalt men man kan få prylar för att testa också.
Har för mig matgeek brukar säga något om att han inte har några krav på sig ibland, men kanske mer är att det inte är ett samarbete då :slight_smile:

Kör ett zenwifi Ac och gjort i 3 år snart, trådande emellan. Funkar riktigt bra. Nån omstart ibland krävs. Har även en RT-ac68u med i nätet som står i gäststugan, denna måste va säker 10 år gamla snart men får fortfarande mjukvaru uppdateringar vilket är riktigt bra skött av asus

1 gillning

Hela influcenser-världen är full av sådant – men här har vi ju pressetik att ta hänsyn till. Ett test är alltid 100% objektivt.

1 gillning

Skönt att höra! :slight_smile:

Samma här M9 och några M5 :slightly_smiling_face:

2 gillningar

Däremot är det sällan tillverkare skickar ut varor om de vet att de inte är så bra. Därför tenderar vi att få toppmodellerna i de flesta fall – sedan kan man lätt bli hemmablind när man har produkter för tiotusentals kronor omkring sig. Samt en massa andra utmaningar. Men aldrig att tillverkarna har en åsikt om vad vi skriver eller tycker.

3 gillningar