Regeringen vill ha nationellt biljettsystem

Från sajten:
Regeringen vill ha nationellt biljettsystem | Teknikveckan


image

Sverige kommer antagligen ansluta sig till de länder där vi har ett och samma biljettsystem för all kollektivtrafik. Det betyder en app oavsett om vi befinner oss i Huvudstaden, Åhus eller Umeå. Eller kort, eller webbsida.

Hur det skall se ut exakt är upp till utredaren som fått i uppdrag att ge ett förslag. Detta skall vara klart 30 april 2020.

Priserna kommer dock inte röras utan detta är något som går under det kommunala självbestämmandet. Så vi slipper Stockholmspriser i övriga landet.

Via Computer Sweden.

Hur vackert vore inte detta!? Spännande att se hur de i så fall får ihop alla olika typer av biljetter. :thinking:

Ja - kruxet är ju månadsbiljetter över länsgränserna i och med olika prissättningar :slight_smile:

Nu åker jag inte kommunalt, men då kan man ju be någon som bor i mindre charmant stad att skicka ett kort varje månad med lägre avgift.

Svårt att tro att det fungerar så :slight_smile:

Om man bara kan köra engångsbiljett så funkar det ju inte. Men om månadskort fungerar blri det ju så

Tror du inte det blir så att månadsbiljetten är för en viss region bara det att man kan köpa den oavsett var man bor i samma app. Men Stockholm kommer kosta lika mycket oavsett var du bor.

Antagligen, fast med denna regering vet man aldrig

1 gillning

Klart bra. Även om jag tror @Anders_Malmgren pekar på en utmaning. För övrigt är väl Stockholm/SL billiga vad gäller månadskort?

Om man inte fritt kan använda korten mellan regionerna så faller ju lite av hela grejen? Och då blir det ju en fråga hur man ska lösa det rent prismässigt

Det framgår i artikeln att prissättningen är individuell då det är kommunalt självstyrelse.