Recension: Turtle Beach Recon Spark

Från sajten:
Recension: Turtle Beach Recon Spark | Teknikveckan


image

Ännu ett par gaminghörlurar från Turtle Beach har landat hos oss. För ett par månader sedan testade vi ett par andra lurar från just Turtle Beach, men som ligger någon hundralapp ner i pris från Recon Spark. Gör den extra hunkan i pris något för upplevelsen?

Design

Recon Spark är i princip premiumvarianten av Recon 70 som vi provade sist. Det känns som att Turtle Beach äntligen förstått att gaminghörlurar måste kunna hålla lite hårda tag och har istället för helplast integrerat en metallbåge som löper genom bågen. Dock så gör detta att de väger lite mer än sin billiga lillebror.

Hållbarare design för er som borde bli bättre på spelet istället för att skylla på motspelarna!

Vi klagade också på att Recon 70 var för små för huvudet, att de tryckte för mycket, att du alltid tänkte på att du hade dem på. Det problemet är absolut kvar i Recon Spark. Spark har också ett annat material för öronkuddarna. Det stänger ut ljudet bättre än Recon 70, men det gör att vi blev extremt varma och svettiga om öronen.

Designen är absolut trevlig! Kul med lite annat än svarta lurar med sportdrycksgröna detaljer som annars är standard i allt som har med gaming att göra. Gärna led också. Och laser. Spark är stilrent vita med lavendelfärgade detaljer. De kan ligga framme utan att en skäms.

Se omåttligt pepp och svincool ut i ny design!

Ljud

Precis som med Recon 70 så ger de rent och fint ljud. Måste säga att du hör skillnad på de båda lurarna och Spark är tydligt bättre i fyllighet. Spelade även Battlefield V till denna recensionen likt förra och Spark är även bättre i surroundljuds-situationer där vi lätt kunde höra vart ondingarna sköt ifrån.

De är inga premiumlurar, men för de ungefär 500 kronor de kommer landa på ger de väldigt fint ljud. Även micken funkade fint. De vi spelade med hörde oss glasklart och inga ljud från spelet läckte igenom.

Summering

De är tighta och varma, men ger bra och fylligt ljud. Tycker att de är värda den hundring som skiljer Spark och Recon 70 enbart p g a att ljudet är bättre all around och att designen är så mycket mer välkomnande. Spark är en multiplattformslur och Turtle Beach skickar med en splitkabel för PC.

Ah, turtle beach, Jag hade Pro Audio spectrum ljudkort och polaren Turtle beach, vi tävlade alltid om vem som hade bäst ljud. Men vi var alltid eniga mot de stackarna som hade soundblaster :slight_smile:

Jag kör Turtle Beach Atlas One och tycker de ser väldigt bekanta ut designmässigt :thinking: