Recension: Nomad Base Station - Apple Watch

Från sajten:
image

När vi såg Nomads Base Station -Apple Watch så blev vi lyriska.

Det här är laddplattan vi längtat efter, den har i stort sätt allt vi behöver. Alla Apple Watch ägare vet hur tråkigt det är att släpa runt på ytterligare en laddsladd och allt som oftast hänger alla de här sladdarna ner och runt sängbordet. Att kunna samla alla behov i ett paket är en dröm som vi länge trånat efter.

Även om det finns en del laddplattor på marknaden så åker de vanliga laddarna fram så fort en ny enhet kommer på besök. Men med Base Station – Apple Watch så vill vi tro att det här är som bortblåst.

Nomad förmedlar en kvalitetskänsla direkt vi öppnar paketet, Allt är snyggt utplacerat och sitter placerat i utskuret skum som om det var en vapenväska vi precis öppnat. Sladden för att ladda plattan är i vävt tyg. Inte lika grovt som deras Lightningsladdar och USB-C sladdar men gott och väl för att ge ett robust intryck.

Nomad-Base-Station-Apple-Watch

Kvalitetskänslan fortsätter då plattan är tyngre än andra plattor vi testat. Botten av den är i metall och överdelen där vi placerar enheterna som ska laddas är i läder. Undersidan har gummifötter som gör att plattan ligger stilla hela natten. Plattan i sig har hela tre stycken spolar som laddar enheterna vi placerar på den. Längst upp till vänster har vi en Apple Watch laddare som är i upprätt läge. Att den är placerad i upprätt läge gör att klockan aktiverar Apples Night Mode och visar klockan för oss om dess rörelsesensor detekterar något. Att ha klockan i upprätt läge för också att laddaren fungerar med alla armband oavsett om det är milanesiska loopar, läderarmband eller sportarmband.

Att ha tre stycken spolar som kan ladda enheter gör att vi nu kan ladda två stycken enheter samtidigt. Vi har testat att försöka använda alla tre spolarna samtidigt men inte lyckats. Vi kan anta att det är på grund av värmeutvecklingen som kan uppstå om alla tre spolarna skulle vara aktiva samtidigt. På grund av att Apple Watch laddaren sitter längst upp till vänster så går det inte att ha en telefon liggandes i vertikalt läge där. Men det går absolut att ladda två telefoner samtidigt på plattan, en horisontellt och en vertikalt.

Nomad-Base-Station-Apple-Watch

Nomad har gjort något som vi länge har efterfrågat. Då många av oss laddar våra enheter på natten så önskar vi att LED-lamporna som indikerar laddning ska vara möjliga att stänga av. Här har Nomad löst det som så att plattan har en ambientsensor som dimrar ner LED-lamporna när det blir mörkt. Det här kan tyckas bagatellartat men för alla människor som önskar ha det helt mörkt i sovrummet är det här mycket stort.

Med tre spolar kan vi också ladda en telefon och ytterligare en annan qi-enhet så som våra AirPods och AirPods Pro. Detta samtidigt som vi laddar vår Apple Watch. Men det slutar inte där. Bakpå Nomad Base Station – Apple Watch så hittar vi en USB-A och en USB-C utgång. USB-C utgången levererar 18W PD vilket gör att vi kan ladda vår iPad Pro alternativt om vi har en Androidenhet på besök som vill kräma in lite Power Delivery så är det fritt fram. Här har vi testat Nomads egna kablar för detta och är glatt överraskade över hur bra deras sladdar matchar in med Base Station – Apple Watch. Nomads sladdar är vävda i kevlar och verkar stå emot allt. De har snabbt blivit favoriterna som åker upp och ner i väskan, kopplas in i billaddare och på kontoret. Sladdarna verkar nästan bli snyggare av att användas. Sladdarna kommer med en silikonstrapp som håller ihop dem snygg men även kan sitta kvar på sladden om och när vi vecklar upp dem.

Nomad-Base-Station-Apple-Watch

Tillsammans är det här den ultimata kombon. Tre spolar, en Apple Watch laddare och två USB utgångar. Nomads specifikationer säger att det går att ladda fem enheter samtidigt och vi har lyckats med att samtidigt ladda en iPhone 11 Pro, En Apple Watch, AirPods Pro, iPad Pro 12,9″ och en Huawei P30 Pro.

Sammanfattning:

En laddplatta med tre spolar och extra laddare för Apple Watch. Även extra utgångar på baksidan av plattan. Snygg design och härligt materialval.

 • Pro­duk­tk­val­ité: 5/5
 • Funk­tion 4/5
 • Design: 5/5
 • Val­u­ta för pen­gar­na 4/5
 • Total­be­tyg 4/5

 

Teknikveckan rekommenderar

PLUS

 • Många spolar
 • utgångar på baksidan för att ladda med sladd
 • bra materialval

MINUS

 • Stundtals så tar behöver man vara exakt med var man lägger sin telefon för att laddningen ska ta.

 

SPECIFIKATIONER

 • Integrerad MFi-certifierad Apple Watch Magnetic Charger
 • Qi certifierad
 • 3 spolar med 10W per coil
 • USB-A 7.5W port
 • USB-C PD 18W port
 • Tre LED lampor som indikerar laddning på spolarna
 • Ljussensor som dimmar LEDlamporna på natten
 • Internationalla EU & UK adaptrar inkluderade
 • Vävd 2.0m nylon strömsladd
 • Stödjer 100-240V input

Du kan köpa plattan och sladdarna direkt från Nomad för $149,95

Här går det att se vad den kostar hos Prisjakt

 

1 gillning