Recension av världens snyggast hörlurar

Från sajten:
image

På teknikveckan har vi alltid värdesatt hörlurar som hjälper oss i vårt arbete.

I vårt arbete ingår allt från att klippa YouTubefilm och Podcast till att kolla långa videorecensioner och sitta i ännu längre Skypesamtal. Oftast sker alla aktiviteterna med hörlurar på, detta för att verkligen få det helt top notch.

Master & Dynamics MW40 har för mig varit ett par hörlurar att jämföra med en arbetshäst. Men som alla som har haft overear hörlurar vet så kan längre perioder med hörlurarna på huvudet bli minst sagt varmt och svettigt för öronen. Ofta blir det att ha ett par hörlurar till arbete och ett par till fritiden där funktionen inte går före form och bekvämlighet. Med MW65 så slipper vi äntligen välja, vi kan nu gå från arbete till fritid utan att behöva eller vilja byta hörlurar.

Thor MW65

Att hörlurarna ser snygga ut samtidigt gör det hela bara mycket roligare.
Vi har samma design som vi tidigare sett Master & Dynamics leverera. Det är lammskinn och metall varvat om vartannat. När tidigare versioner av den här designen vägt lite mer så slås vi direkt när vi packar upp hörlurarna av hur lätta MW65 är. Vi kan efter några veckors användande konstatera att kvaliteten inte fått stryk på foten av den numera lättare hörluren. Det här är alltså en hörlur som andas både kvalitet och genomtänkt design från det att vi öppnar förpackningen till att vi tar av dem i slutet av dagen. Ljudet är behagligt och sträcker sig mellan 20Hz till 20kHz. På hörlurarna sitter ett gång mikrofoner som hjälps åt att reducera brus och gör att vid samtal med hörlurarna så upplever mottagaren ett riktigt bra ljud.

Fullpackade av funktioner. När Master & Dynamics tidigare har kunnat leva på att leverera fantastiska hörlurar med sladd så har M&D nu tryckt in både Bluetooth 4.2 med AptX och två sorters ANC. Vi har bluetooth för att koppla ihop hörlurarna med valfri enhet. Batteritid på hela upp till 24h vilket gör att hörlurarna klarar av att åka med inte bara en och två gånger till hemmet från jobbet utan att behöva laddas. Att Master & Dynamics gör hörlurar med fantastiskt ljud är inget vi behöver övertala någon om, däremot att ljudet ska fortsätta vara fantastiskt även med ANC aktiverat är något som alla tillverkare inte lyckas med. Här upplever jag att Master & Dynamics lyckats bättre än några andra hörlurar jag testat.

Hörluarna laddas med USB-C vilket alla teknikintresserade år 2020 tar som en självklarhet. Men det skall ändå ges en elogen till alla företag som faktisk gör slag i saken och byter över till USB-C som standard.

Vad vi däremot upplever som en nersida på den här versionen är att hörlurarna har en fysisk knapp för att slå på och av dem. Det är 2020 nu, det borde finnas ett enklare sätt för hörlurar att förstå att vi inte längre använder dem. Glömmer vi bort att slå av hörlurarna på on/off-knappen så kan glömma att ha något batteri kvar nästa morgon. Som tur är så laddas hörlurarna upp väldigt snabbt. Det krävs endast 15 minuter för att få hela 12h batteritid. Hörlurarna går även att använda med 3.5 mm sladd och M&D har både 3.5 mm till 3.5 mm sladd och 3.5 mm till Lightning alternativt USB-C beroende på mobilfabrikat.

 

Att ett par hörlurar har en knapp för att slå på och av dem är vad vi vänder oss mot. Det skulle inte spelat någon roll om den var fysisk eller ej. Frågan vi ställer oss är varför behöver vi ha en knapp för att stänga av hörlurarna. Vad vi önskar oss av ett par hörlurar som har tillgång till smarta assistenter, trådlös uppkoppling och ANC är att de i alla fall kunde förstå att vi inte längre lyssnar och då gå ner i sparläge. Men under den tiden som vi testat hörlurarna så har hörlurarna varit helt urladdade alla gånger vi glömt att stänga av dem efter användning. På ena sidan av hörluren vid knappen för att slå på och av hörlurarna går det att se hur mycket kräm vi har kvar genom en LED-lampa som lyser rött, orange eller grönt.

Master & Dynamics har tryckt in ANC i den här storebrormodellen och vi blir välsignade med två nivåer av ANC. Low och High, Low för oss som kan tycka att ANC som gör exakt allt knäpptyst är lätt obehagligt och High för de där tillfällena när vi sitter bredvid en jetmotor eller en medmänniska i kollektivtrafiken som inte förstått sig på att det inte behövs skrikas för att den på andra linjen ska höra vad som sägs.

Master & Dynamics har även fått in Google Assistant i hörlurarna och med en enkel knapptryckning på hörlurarna kan vi be Google om allt det där vi är vana vid. Givetvis kan alla Apple användare använda Siri genom att hålla ner samma knapp. Här briljerar M&D genom att det går superenkelt att byta mellan olika röstassistenter. Genom att hålla ner knappen för ANC och knappen för röstassisten samtidigt i 5 sekunder så byter vi mellan våra assistenter.

Hörlurarna kommer i följande färgkombinationer Silver Metal / Grey Leather, Silver Metal / Brown Leather, Black Metal / Black Leather och Gunmetal / Black Leather.

Priset är €499 på Master & Dynamics hemsida och återförsäljare i Sverige släpper loss ett par för 3611kr som billigast i skrivande stund

MW-65 på Prisjakt

Spellistan som användes för att testa hörlurarna

Specifikationer:

Drivers: 40mm Beryllium
Vikt: 245g
Impedance: 32 Ohms
EAR PADS: Replaceable Lambskin-Wrapped Memory Foam
Bluetooth Profil: Bluetooth 4.2 Supporting AptX och SBC
Active Noice-Cancelling: Feed-forward and feed-back (hybrid) active noise-cancelling technology
Material: Leather, Anodized Aluminum
Storlek: 165mm x 190mm x 66mm
Kablar: 1.5m Standard 3.5mm Audiosladd, USB-C till USB-C laddsladd (med USB-A Adapter)
Anslutningar: Optional 3.5mm Passive Audio Input, Two-Prong Flight Adapter
Mikrofon typ: Beamforming Noise Reduction Mic Array
Röstassistenter: Optimized for the Google Assistant, Voice Assistant Enabled

I lådan: Hörlurar, påse, USB-C till USB-C laddsladd, 3.5 mm till 3.5 mm, reseadapter och USB-C till USB-A adapter för laddsladden.

ForWeb-2-01_200x200 ForWeb-2-02_200x200 ForWeb-2-03_200x200 ForWeb-2-04_200x200 ForWeb-2-05_200x200

 

 

Teknikveckan rekommenderar

1 gillning

Såg inga hörlurar i recensionen bara snyggthor :clap::heart:

1 gillning

Ändrar du eller jag underrubriken till “Av världens snyggaste recensent” ?

1 gillning

Med den skelande huvudbilden!? Och det är en bra dag :joy:

Även solen har sina fläckar, helst inte I ögonen då.

1 gillning