Rapport: Amazon stod för 189 nödsamtal gällande hälsorisk senaste fem åren

Från sajten:
image

Ehandelsjätten Amazon som ryktas planera ett intåg på den svenska marknaden har ett rykte om sig att vara en arbetsplats med en minst sagt bekymmersam personalpolitik.

Nu rapporterar Daily Beast att Amazon mellan 2013 och 2018 enbart i USA stod för 189 stycken nödsamtal gällande suicidförsök, suicidtankar och andra samtal gällande psykisk ohälsa på arbetsplatsen. Antalet som Daily Beast rapporterar är enbart de samtal som hittats vid en genomgång av 46 av Amazons lager i 17 olika stater. Resterande av Amazons varuhus ska enligt Daily Beast antingen inte ha gjort några sådana samtal eller inte har någon dokumentation kring eventuella samtal.

EXCLUSIVE: Shocking 911 calls from inside Amazon warehouses reveal suicidal threats by employees https://t.co/Z1dHz7Trd8 pic.twitter.com/aQtOTRRGjS

— The Daily Beast (@thedailybeast) March 11, 2019

Amazon förnekar anklagelserna i rapporten och säger till Daily Beast att rapporten är en “övergeneralisering” som inte “tar med i beräkningen den totala mängden arbetare, timmar arbetade och deras växande nätverk”.

Läs mer på Gizmodo och Daily Beast om företaget som drivs av världens rikaste man.

Via: Gizmodo

Källa: Daily Beast

Men detta betyder väldigt lite utan en kontext och jämförelse med andra nyckeltal för USA som stort, andra företag, osv?

Är de högt antal/1000 i relation till USAs befolkning i stort, tex?

Faktiskt, det är lite samma sak med självmorden i de kinesiska fabrikerna som Apple fick skulden för. De var inte nämnvärt högre än befolkningen som helhet.

Vilket i sin tur inte minskar på det faktum att både Foxcon och Amazon har en hel del att jobba på när det kommer till sin personpolitik.

Amazon verkar ju helt se sina lagerarbetare som brickor medan tjänstemännen som tar fram alla nya tjänster gör de allt för.