Qingping på gång med Thread-kompatibel temperatursensor

Från sajten:
image

Kinesiska företaget Qingping som är mest kända för sina temperatursensorer har en nyhet på gång. Deras populära temperatursensor kommer i en variant med Thread.

Att hålla koll på inomhustemperaturen i sitt smarta hem är något som de flesta gör idag. En av de mer populära temperatursensorerna tillverkas av Qingping och de har versioner som fungerar med både Mi Home som Apple Home. Företaget har nu lanserat en uppdaterad version som använder Thread (och Bluetooth vid installation) som protokoll. Denna har börjat säljas i Kina och förväntas lanseras inom kort på den europeiska marknaden. Tänk på att vid ett köp så behövs antingen en Apple TV 4K eller HomePod mini som då agerar som Thread Border Router.

Qingping Thread Sensor

Denna version använder också en e-inkdisplay till skillnad från första versionen som hade en LCD-display. Den drivs av ett CR2430-batteri och enheten har ett magnetiskt fäste samt inbyggt bordsstativ. Tack vare stödet för Thread så väntas enheten även få stöd för Matter via en uppdatering. Videon nedan tar en närmare titt på den tidigare versionen.

Rekommenderat pris ser ut att hamna kring 27 euro när den börjar säljas.

Källa: HomeKit News

Hyfsat lik denna från Xiaomi. :joy:

Japp, har ett gäng sådana också och det verkar som att det är Qingping som tillverkat dessa för Xiaomi. På samma sätt som Lumi United (Aqara) tillverkade sensorer för Xiaomi när det begav sig.

Funkar riktigt bra tycker jag.

Finns en gammal redit-tråd om denna:

Vet inte om det är så att Thread-loggan finns i displayen på nuvarande version för att de ska kunna använda samma display på Thread-versionen när den släpps.

Någon som vet när den släpps? Min Minut vill de nu ha betalt för, så tänker byta.

Den finns sedan början av -23. :slight_smile: