Qingping har en ny rörelse- och ljussensor på gång för HomeKit

Från sajten:
image

Smarta sensorer börjar bli fler och fler till antalet och nu har Qingping en ny version på gång. Denna med stöd för Apple HomeKit enligt uppgifter online.

Qingping Motion & Ambient Light Sensor är en kombinerad rörelse- och ljussensor från det kinesiska företaget Qingping som fungerar med Xiaomi Home. Nu verkar Qingping vara på gång med en version som fungerar med Apple HomeKit också. För dig som har dålig koll på Qingping så tillverkar de en temperatur- och luftfuktighetsmätare med E-Ink display i liknande stil som de från Xiaomi fast lite större.

Qingping Motion & Ambient Light Sensor

Den nya sensorn detekterar rörelse och kan även känna av ljus vilket gör den till en lite mer mångsidig sensor för det smarta hemmet. Sensorn sitter fast på ett magnetiskt fäste och kan vinklas för att täcka upp ytan som ska detekteras på bästa sätt. Väggfästet fästs med självhäftande tejp men den kan också användas fristående. Upp till 2 års batteritid med två stycken CR2450 batterier.

Versionen som idag fungerar med Xiaomi Home använder Bluetooth och huruvida detta förändras med den kommande HomeKit-versionen återstår att se. Enligt ryktet kan det bli Thread också för kommunikation vilket skulle vara att föredra.

Är du nyfiken på mer om den nuvarande versionen kan du läsa mer på företagets hemsida.

Källa: HomeKit News