QicoBay C1 är framtidens tandtråd som spar på plasten

Från sajten:
image

Visste du att det varje år kastas runt 1,2 miljarder tandtrådsrensare med plastbygel? Jädrans massa plast blir det och det vill QicoBay ändra på med sin produkt.

Återigen har vi besökt Kickstarter för att se vilka innovationer som bjuds ut på marknaden och denna gång fastnade vi för en produkt som ska revolutionera användandet av tandtråd. QicoBay C1 är en produkt som vill minimera de mängder plast som används för att tillverka den lite modernare tandtråden, ni vet den med en plastbygel. Som sedan oftast bara slängs i soporna.

Den mängd plast som används för plastbyglarna kan tydligen fylla upp 12.381 baseballstadions vilket känns lite onödigt då budskapet är att minska användningen av plast.

Med QicoBay C1 skjuts tandtråden upp ur en behållare, stor som en modern bilnyckel och den sägs rensa och komma åt på ett optimalt sätt. Ny tandtråd fylls på automatiskt och den förbrukade sparas inuti behållaren.

Projektet ser ut att vara populärt då målet är uppnått och är du sugen på en egen så börjar priset på 25 amerikanska dollar. Huruvida det sedan är en prisvärd lösning eller inte får du bedöma själv…

Källa: Kickstarter

Jag använder mina byglar fler än en gång. Jag gör rent dem och har den stående i lite klorhexidin.

1 gillning

Jag använder också mina flera gånger. Sköljer de väl efteråt såklart. Men inte så att de står i någon lösning.

1 gillning