Problemet med DC Universe

Har sett klart både nya Justice League och Wonder Women 84 och inser att DC har ett stort problem som framgår när man skall göra film. Deras huvudkaraktärer bortsett från Batman är för kraftfulla.

Superman kan endast hotas av folk från den egna planeten och det finns det ju inga kvar efter att man avverkade den storyn. Därefter har vi det egna personliga måendet som i sin tur också har avverkats och slutligen kryptonit som ju även den checkades av i Batman VS Superman. Det var väl delvis där man hamnade med den första versionen av Justice League att det kändes som att det inte var en del av en längre story utan lite av ett avslut. Zack Snyder's Justice League öppnade ju storstilat upp en rad fortsättningar. Men där Marvel Universe är bra på att lösa handlingar där hjältar öppna upp sina krafter så måste man i DC Universe hela tiden hittar på sätt att hjältarna skall bli av med dem.

***** Delvis Spoiler för Wonder Woman 84 *****
Det var lite så även i nya Wonder Woman 84. Wonder Woman anses vara den enda superhjälten som är likvärdig och till och med mer kraftfull än Superman på vissa sätt. Alltså när man presenterat henne i den så hyllade första Wonder Woman där hon vinner över en kraft som nu inte finns kvar så måste man hitta på andra sätt att fylla en två timme lång film. Hitta ett sätt att försvaga henne både psykiskt och mental för att sedan komma tillbaka. Nu är detta gjort så vad kan man mer göra?

Summasummarum - DC skapade för kraftfulla hjältar och det biter dem i baken jämfört med Marvel, hela tiden.

Som en som föredrar DC Comics (serietidningarna) måste jag bara slänga in att Captain Marvel, Hulk och Thor lider av samma problematik. Marvel fick hitta på historier där de var ute på äventyr någon annanstans och därför inte kunde hjälpa till.

Jo men där har ju Marvel det mycket lättare för de har en ganska rik galax. Superman åker ju inte runt som Captain Marvel direkt.

DC skulle ha en rik galax om de inte slarvat bort Green Lantern.

Ja hur gick det till?