Problem med Hue sync med Homekit

Jag har en mängd Hue-lampor och har på det hela varit en happy camper. På sistone, efter flytt till ny bostad, så har systemet dock börjat strula ordentligt för mig.

  • Lamporna får olika namn i Hue-appen och i Hem-appen
  • Syncen fungerar bara envägs. När jag har ändrat något i Hem-appen så tycker Hue-appen att systemet behöver synkas så att det blir som innan.

Jag har startat om Apple TV som är hemhubben och Hue-hubben, men inget verkar hjälpa mig. Så j*vla irriterande är det. Någon som kan hjälpa mig eller gör jag bäst i att bara blåsa systemet och börja om ifrån noll?

Provat byta frekvens på hubben under Hue Bridge och Zigbee channel?

Tack för tips. Ska prova och se om det hjälper.

Haft samma bekymmer! Lider med dig. Körde en tråd på Reddit om de o fick nedanstående tips som löste bekymret.

bild

@F_Wallerstrem låter som att det du är något på spåret. Tolkar du det som att jag bara måste slå av Homekitkopplingen på telefonen/paddan/datorn eller är det allt eller inget för att det ska fungera?

@Peder testade utan framgång tyvärr men tack för försöket!

Jo, slå av iCloud på enheterna. Starta om dem enligt guiden. Vänta som de står med att aktivera iCloud på nytt. Åtminstone för min del så var de ett sync bekymmer mellan enheterna som skapade den problematik du upplever, fast de var mer som strulade för mig. Enheter som var flyttade mellan olika rum återgick till sitt gamla ställe, automationer, ja allt återgick till hur de var längre bak i tiden. Tog typ 30min o ställa allt tillrätta igen.

Men efter att ha kört guiden så är de löst!

Välkommen till forumet!

1 gillning

Bra tips! Jag har testat och tycker att det blev lite bättre. Tyvärr löste det inte alla problem dock. Sätter min förhoppning till senaste uppdateringen av deras app, ser helt klart lovande ut.

1 gillning