Pressbyrån öppnar sin första helt obemannade butik

Från sajten:
image

Pressbyrån GO har slagit upp portarna utanför Mall Of Scandinavia i Stockholm.

Nu är Pressbyråns första Go-butik öppen, tillsammans med Retain Convenience har de tagit fram tekniken som var optimerad för att låta flera kunna handla i butiken samtidigt. Men denna funktion pausar dem för att endast låta en person i taget vistas i butiken för att slippa trängsel. Den 27 kvadratmeter stora butiken är helt fristående och är placerad utanför Mall of Scandinavia i Stockholm, tidigare har de testat tekniken för obemannad shopping i vanliga Pressbyrån butiker. Men denna butik klara sig helt på egen hand.

Pressbyrån ser stor potensial i utbyggnad av konceptet eftersom butikerna kan placeras var som helst och på väldigt begränsade ytor. För att handla laddas Pressbyrån Go-appen ner, varorna läggs automatiskt till i varukorgen med hjälp av kameror och sensorer och sedan betalar vi enkelt via mobilen innan vi lämnar butiken.

“Vi är väldigt spända på att öppna vår allra första fristående Pressbyrån Go, även om det såklart är andra förutsättningar än vi från början planerat för. Detta till trots är vi glada över att kunna ha en så pass flexibel och välutvecklad teknik att vi med trygghet kan slå upp portarna nu”, säger Mariette Kristenson, VD på Reitan Convenience.

Via: Pressbyrån.

1 gillning