Prenumerationstjänst för elbilar kommer till Sverige

Från sajten:
image

Nu kommer den norska elbilsprenumerationen imove hit till Sverige. Som leasing utan bindningstid och där allt ingår i en fast månadskostnad.

imove är en prenumerationstjänst för elbilar som grundades i Norge 2018. Grundaren jämför tjänsten med Spotify och Netflix men här får vi ett stort urval av elbilar istället. Tanken är att göra steget till elbilsägande mindre. Istället för att köpa eller leasa en bil så prenumererar vi här på vår bil och allt ingår, såsom försäkring och service. Helt utan bindningstid där du kan pausa ditt abonnemang när bilen inte kommer användas.

I Norge har det visat sig framgångsrikt och där är flera bilfirmor anslutna och norskarna kan hyra allt från minstingen Volkswagen e-up upp till Tesla och Polestar. Vid lanseringen här i Sverige finns det tre bilar att välja på Volkswagen e-up och ŠKODA CITIGOᵉ iV för 3990 kronor i månaden eller den populära Volkswagen ID.3 för 7900 kronor i månaden. Alla prenumeranter får också tillgång till en större semesterbil 10 dagar om året i form av en SUV eller kombi, vad de kallar Fjällenbilen.

”Att köpa eller leasa en elbil är ett stort steg för många. För stort steg. Vi minskar inträdesbarriärerna till elbilsanvändande vilket vi är övertygade om kommer öka antalet heltidsanvändare av elbilar i framtiden”, Hans Kristian Aas, VD imove.

Via: imove.se.

Framtiden ligger inte i att man har en bil några månader…framtiden ligger i att man har bil(och betalar för det) när man behöver det.

Varför ska man betala för en bil man använder den max 5% av tiden man “äger” den?!.. Tokgiheter!

EDIT: Och en “fjällenbil”…va är det för skit???.

…kanske måste äta lite lunch så man blir snäll.

4 gillningar

Fjällbilen = en större bil så man få plats med all packning?

Hade det inte varit bättre då att i “BilPool appen” välja en större bil den tiden du är borta?.

EDIT: Jag vet vad de menar med fjällbil…tycker bara konceptet är korkat.

Jo, men det är väl ett koncept de har då de inte har stora bilar.

Kan tyckas var lite dyrt, men kunna pausa etc gör det attraktivt för dom som inte behöver en året runt.

Hoppas det kommer finnas el-hybrider också för dom som inte har tillgång till elstolpe/laddare, som jag.

Detta ska jag prova när mitt leasing-avtal går ut… om det finns i närheten och jag lever då :slight_smile: