Postnord gör det enklare att returnera paket

Från sajten:
image

Att ta emot paket har blivit smidigare med åren där vi kan legitimera oss med Bank ID, se vart paketen befinner sig men när det kommer till returer har det stått still – fram tills nu.

Postnord kommer inom kort låta sina kunder returnera paket via deras paketboxar som idag står placerade utomhus i bostadsområden, utanför matbutiker och på många fler ställen. Via Postnord-appen kommer vi kunna boka en retur och välja en vald paketbox och sedan är det bara att köra dit, öppna luckan via appen och ställa in paketet. Det blir inte heller någon omställning för e-handlare då allt de behöver göra är att använda sig av tjänsten “Return Drop Off”.

Den nya returtjänsten kommer som sagt dra igång inom de närmsta månaderna och returnerar du ofta paket så blir livet snart lite lättare då man slipper stå i kö inne på lokala ICA-butiken för att returnera sitt paket.

Via Dagens logistik, bild: Postnord

Hur länge kommer dessa boxar att vara hela? Det kan ju finnas mycket intressanta saker i dessa. Samma om man returnerar ett paket och boxen bryts upp, hur kan man då styrka att man lagt in en försändelse? Tror inte att utomhus boxar är en bra lösning.

Du får ett digitalt kvitto när du har lämnat in paketet så gissar att ansvaret inte riktigt ligger på dig som person efter det. Vi har ett gäng sådana där i området här och inte en enda ser misshandlad ut. Tror det är relativt svårt att ta sig in i dem och belöningen är nog oftast inte värt mödan.

Men vem vet.

2 gillningar

Bra med kvittot då är man ju safe. Tänkte mest att de kunde bli utsatta t e x strax efter ett iPhone släpp. :joy:

1 gillning

iPhone = hemleverans med andra än Postnord.

Av allt att döma så är det lite vandalisering av dessa boxar. Dessutom är det väl 90% kläder från Ellos och HM man får tag då.

Skall sägas att jag har returnerat via Instabox – fungerade jättebra via box. De har dock sina boxar enbart inomhus.

Tänkte mest på att de står utomhus och i områden där ungdomar har svårt att sysselsätta sig med något vettigt.

Nu har ju iofs såväl Instabox som Budbee haft retur via box ganska länge. Men visst, att PostNord kan få till det på mindre än 5 år är kanske värt en notis :slight_smile:

Har många här också, bara PostNord säkert 10st inom 2-3km avstånd exkl. Budbee/Instabox som också finns flera stycken. Ingen som varit och brytit än så länge iaf. :slight_smile: