Pokemon GO-utvecklarna Niantic kommer med sockersöta Peridot

Från sajten:
image

Utvecklarna bakom dundersuccén Pokémon GO släpper snart ett nytt spel – Peridot är ett Tamagotchi i AR.

I spelet är ens uppgift att likt Tamagotchi ta hand om en alldeles egen liten varelse. Här föder vi upp vårt husdjur, matar, tränar och tar med det ut på äventyr. När tiden är kommen och vi hittar en värdig kandidat kan vi också få vår ögonsten att föröka sig.

Handlingen bygger på dessa Peridots som är en art som efter tusentals år av sömn vaknar upp till en väldigt annorlunda värld. Vår uppgift blir att ta hand om dessa så att arten inte utrotas.

Trots hot om utrotning så berättar Niantic att varelsen inte kan dö i spelet. Utan att spelet främst handlar om belöningarna vi får när vi behandlar vår Peridot väl.

Vi kan ta promenader och utforska platser med vår varelse. Hitta gömda skatter och gömställen i vår omgivning. Vi kan också föreviga våra minnen tillsammans med bilder och dela med oss av dessa.

Så det vi får är söta varelser som ska locka oss ut i den friska luften – en blandning av Tamagotchi, Pokemon GO och Runkeeper.

Något releasedatum är inte satt men några länder får det under april och andra längre fram. Om Sverige tillhör några eller de andra återstår att se. Den som är intresserad kan redan nu registrera sig och få mer information på playperidot.com.

Via: The Verge.

Från sajten:


Vi får se om Niantic lyckas nå samma framgångar som Pokémon GO även den här gången.

Spelutvecklarna Niantic har släppt ett par mindre lyckade spel senaste åren med Harry Potter: Wizards Unite som tydligaste exemplet. Men det har inte fått dem att gett upp på Augmented Reality som satte dom på kartan med Pokémon GO. I Peridot kommer vi ta hand om små Peridots som ska matas, lekas med, tränas och utforska världen med verkliga promenader.

Där kan vi hitta föremål som hjälper oss avla fram nya raser av Peridots och få dem att växa. Det har gått nästan ett år sedan Niantic presenterade Peridot men den 9 maj är det alltså dags att återigen promenera runt med telefonen i handen.

Via: Macrumors