Podcast: Den blöta recensionen av Apple Vision Pro

Från sajten:
image

Denna vecka är det Dennis och Bulan som får vara närvarande när Peter Esse skall ge oss alla en formell ursäkt.

Men visst får han ändra åsikt efter att faktiskt ha provat en produkt. Äntligen har Peter Esse fått klämma och känna på Apple Vision Pro. Fick han äta upp sin tidigare torr-recension? Om att Apple Vision Pro är för tunga och inte fyller nån funktion.

Ja, det fick han. Nu spår han en ljus framtid för Apples VR-headset och i veckans avsnitt får vi veta varför, tillsammans med mycket annat om Apple Vision Pro.

Ur avsnittet

Diskutera Apple Vision Pro i vårt forum, Bubblan.

Så lyssnar du

Du kan lyssna på Teknikveckan via Apple Podcaster, Spotify och överallt där poddar finns. Sök bara på Teknikveckan så hittar ni oss. Nytt avsnitt kommer varje vecka överallt där poddar finns eller helt reklamfritt via din egen Patreon-feed.

Stöd oss

Med Teknikveckan+ innebär det att du får den klippta versionen av inspelningen på onsdagar reklamfritt i din poddspelare och alldeles egna podcast-feed. Du får din unika podd-feed skickad till dig när du registrerar dig som abonnent på Patreon. Du får också unikt innehåll i vårt forum Bubblan och mer av oss!

Stöd oss på Teknikveckan, bli Patreon nu!

FÖLJ OSS

Vi vill sända ett stort TACK till alla våra Patreons, medlemmar och följare. Utan er vore inget möjligt.

En fråga till Esse – jag arbetar med text hela dagarna. Du pratar mest om film och surf, men vad tror du om produktivitet. Läsa/skriva texter, koda, klippa film etc?

Om bubblan behöver någon som recenserar denna utifrån den aspekten är jag redo. Ska jag maila min adress så kan ni skicka ett ex när ni har den :slight_smile: ?

Tack för en bra podd!

1 gillning

hehe tack för erbjudandet :slight_smile:

Jag ser onekligen fram att prova produktivitet men där tror jag det är externt tangentbord och mus som gäller – och då är vi också hindrade av OS:et som ju påminner mer om iPad än om MacOS. Men läsa texter lite tillbaka lutat och scrolla igenom med handen tror jag helt klart på.

Då mailar jag min adress nu direkt :slight_smile:

Angående produktivitet, jag kan ju även "connecta" min macbook så jag arbetar i de program som jag där - så om texten är tillräckligt skarp för ögonen tänker jag att det är det perfekta "fokus på produktivitet"-verktyget? Om än ngt dyrt. :slight_smile:

Ja, texten är mer än tillräckligt skarp. Jag har själv suttit i timmar och skrivit längre texter. Inga problem alls, förutom att det endast är engelska som stöds idag. Jag använder ett litet Apple Magic Keyboard. Mus fungerar inte (ännu) men trackpad om man nu behöver. Men det är ju mycket enklare bara titta i stället för att peka med en trackpad.

Jag använder inte min MacBook utan kör helt standalone (det är ju i princip en MacBook Air M2 som är inbyggd). Det är nog så den kommer användas och med snabbt wifi så finns ju alla dokument där genom ”Filer”, ungefär som i en iPad.

När det gäller arbetsmiljön går det ju storleksändra och flytta fönster runt om, men det som man inte tänker på förrän man provar Apple VisionPro är att det även går att flytta fönster framåt och bakåt. På en dator täcks ju fönster av andra fönster som ligger ovanpå, men inte så i Apple VisionPro, vilket ger en ny dimension (!) till arbetsmiljön.

2 gillningar