Plejd lanserar sin smarta plugg i färgen svart

Från sajten:
image

Plejd som gjort sig kända för styrning av belysning i våra hem har lite nyheter på gång. Bland annat har de nu lanserat sin smarta plugg i färgen svart.

Svenska företaget Plejd som tillverkar smarta produkter för belysningsstyrning har nu lanserat sin smarta plugg i färgen svart. Samtidigt meddelar företaget att de har för avsikt att expandera både geografiskt men också med nya produktkategorier.

Enligt företaget väntas tillväxten på den svenska marknaden att bromsa in som det ser ut nu. Detta vill man försöka vända genom att öka antalet produktkategorier och detta under nästa år.

Idag är Plejd etablerade i Sverige, Norge, Finland, Island och Nederländerna. Fler marknader är under uppstart, bland annat Tyskland, Spanien, Schweiz, Polen, Österrike, Belgien, Portugal och Ungern.

Plejd Smart Plug Svart

Plejd Smart Plug SPR-01 i svart

Via företagets närvaro i sociala medier får vi nyheten om att deras smarta plugg numera finns i färgen svart också utöver den vita som tidigare lanserats. Plejd Smart Plug SPR-01 används för att så på eller av belysning eller andra elektriska apparater. Den kan kontrolleras med tillbehör från Plejd eller med deras app.

Vilka produktkategorier skulle du vilja se att Plejd tar sig an?

Källa: Breakit

Känns som Plejd är en vettig produkt just nu, men blir spännande att se om det finns någon support osv om 10 år. Jag tror mer på open source-prylar i dessa fall.
Helst av allt skulle jag föredra KNX, men det gör inte frugan...

Sjukt smidig storlek. Ser ut som att man kan ha två stycken bredvid varandra. Trevligt!

Fattar inte varför de inte släpper ett öppet API

2 gillningar

Fattar inte heller varför de inte öppnar upp? Apple Home… Byter snart till annat system.

Nu kör jag iofs home assistant och har fått in dom den vägen i min automagiska hem. Men det hade ju varit bättre med ett officiellt supportat api

Dem har support för bryggan i Homey iaf. Finns även en community tillverkad app som gör att dem går direkt in via bluetooth i homeyn..