PlayStation VR 2 kan dröja tills 2023

Från sajten:
image

Skärmanalytiker tror att ett släpp av Sonys kommande VR-hjälm blir av tidigast nästa år.

Det har gått lite mer än ett år sedan det avslöjades att en uppföljare till Sonys PSVR var på gång till Playstation 5. Tidigare i år fick vi även reda på hur den kommer att se ut. Inget släppdatum annonserades då men eftersom utvecklare ryktas ha fått enheter kändes det säkert att hoppas på ett släpp innan årets slut.

VR display shipments to rise >50% to >15M in 2022 despite delays to 2023 at Apple and Sony. Big jump forecasted in 2023.https://t.co/4m1FfgkeoM

— Ross Young (@DSCCRoss) April 11, 2022

Nu meddelar skärmanalytikern Ross Young att produktionstakten på skärmar till VR-hjälmen ökar men att de ändå inte lär hinna produktionsmålet innan nästa år.

Via: FZ

Från sajten:
image

Väntar du också på att få kliva in i den virtuella världen med din PlayStation 5 så är det snart slut på väntan då PlayStation VR2 släpps i februari nästa år.

Många hade hoppats på att PlayStation VR2 skulle släppas lagom till julhandeln men det kommande VR-headsetet kommer lanseras 22 februari och kommer kosta 549 dollar. De kommer även släppa en laddningsstation till handkontrollerna och stället kostar 50 dollar men det är inget måste utan det går lika bra att ladda via kabel. Vad priset landar på här i Sverige återstår att se men mycket tyder på att prislappen kommer landa på ungefär samma pris som en PlayStation 5.

Är du sugen på att förbeställa PlayStation VR2 så kommer det gå att göra den 15 november och med tanke på hur svårt det har varit att få tag på en PlayStation 5 så kan det vara en god idé att göra en förhandsbokning om man vill säkra sig ett 2023 fullt med virtuell underhållning.

Källa: Sony

Galleri

Ja då lär det väl kosta som en ps5 gör. :no_mouth:

Finns PS5or ens att köpa nu för tiden?

Inte lika svårt att få tag på längre faktiskt!

Från sajten:


Snart drar teknikmässan CES igång och Sony kommer hålla låda den 4 januari och kommer då visa upp sitt kommande VR-headset VR2.

Sony har gett oss lite bilder, ett pris och specifikationerna för deras kommande VR2-headset men någon ordentlig demonstration har vi ännu inte fått. Det blir det ändring på den 4 januari för då kommer de hålla låda på CES och köra en demonstration och förhoppningsvis även visa upp spelen som kommer finnas tillgängliga vid lansering.

Det går redan nu att förbeställa VR2 hos flera återförsäljare och priset landar på 549 dollar och här i Sverige tror man att priset kommer landa på ungefär lika mycket som PS5 så cirka 7 500 kronor. VR2 lanseras den 22 februari och frågan är om det kommer bli lika svårt att få tag på VR-headsetet som en PlayStation 5?

Ska bli väldigt intressant att se hur tillgången blir faktiskt.
Hade varit intressant men tycker det är för dyrt.

Från sajten:
image

Bloomberg släppte idag en rapport där de meddelar att Sony har halverat leveransmålet för deras kommande VR-headset VR2 men Sony själva håller inte med.

Den 22 februari lanseras VR2 till PlayStation 5 och i en rapport från Bloomberg så verkar inte förhandsbokningarna vara på några extrema nivåer då källor till Bloomberg hävdar att de har halverat leveransmålet från två till en miljon enheter. Efter att nyheten släpptes så har Sony själva valt att kommentera rapporten och säger att de ser ett intresse för den kommande lanseringen från sina PlayStation 5-kunder och att det kommer finnas över 30 spel att köpa när den släpps.

Om rapporten stämmer eller inte verkar vi inte få svar på men det är inte helt förvånande om det skulle stämma då VR2 är dyrare än sin föregångare och kostar mer än ett PlayStation 5. I dessa inflationstider så är det inte alla som kan lägga 7 390 kronor på ett tillbehör till en spelkonsol och sedan behöva lägga ett par tusen till på ett par spel.

Via wccftech

Från sajten:
image

Under en företagspresentation avslöjade Sony att PS VR 2 sålts i nästan 600 000 exemplar första sex veckorna.

Det här är en förbättring med åtta procent i jämförelse med föregångaren PS VR under samma tidsram. Förhoppningarna är nu att den siffran ska ökas då PS VR2 blir mer tillgängligt globalt hos återförsäljare efter att tidigare ha sålts exklusivt på Sonys hemsida.

Sony avslöjade även att de satsar mer på utvecklingen av nya spelserier och strävar efter jämna släpp av helt nya och kända spelserier fram till 2025. De har även fokus på att satsa mer på online-spel med tillägg och nedladdningsbart innehåll som de tror kommer att fortsätta växa. Sony tror att PS5 snart kommer att gå om PS4 i antal användare och speltimmar.

Via: Engadget