Plattformen Shopify investerar i blockchain-teknik

Från sajten:
image

E-handelsplattformen Shopify lanserade igår ett antal nya uppdateringar. Lanseringen, Shopify Editions fokuserar på blockchain-teknik och samarbete med Google.

Shopify Functions är en uppdatering till e-handelsplattformen Shopify och innebär att varumärken nu kan hantera NFT:er (Non Fungible Tokens) via Tokengated Commerce. Detta innebär att konsumenter kan ansluta sina kryptoplånböcker till en Shopify-butik online och sedan använda sina NFT:er för att låsa upp upplevelser oavsett om de handlar online, i mobilen eller i fysiska butiker.

Funktionen innebär också att ett varumärkes NFT kan användas för att låsa upp ett annat varumärkes onlinebutik vilket möjliggör lättare samarbete.

Shopify inleder också ett nytt samarbete med Google som gör att svenska konsumenter nu lättare kan hitta och köpa lokala produkter. Funktionen lokal lagersynkronisering gör Google det möjligt för handlar anslutna till Shopify att automatiskt informera sina kunder om när en produkt finns tillgänglig i en butik i närheten.

Shopify Functions körs på plattformens globala infrastruktur vilket möjliggör uppskalning och kraftigt ökad försäljning och trafik hanteras därigenom smidigt med en kassautcheckning på mindre än fem millisekunder.

Källa: Pressmeddelande