Phillips Hue frågelåda

Hej Bubblan.
Jag har länge funderat på att ha trädgårdsbelysning och fastnat för Phillips Hue utomhuselysning. Jag har ett par allmänna frågor o just ue och tänkte att denna tråd kan ju bli en sorts frågor och svar tråd för Phillips Hue i allmänhet också.

Då till mina frågor, Jag kikar på till exempel Philips Hue Impress piedestallampa förlängning 1743430P7 - Alla smarta produkter - Elgiganten en Impress piedestal.
Denna här är en så kallad extension, vilket jag har förstått kräver en “vanlig” hue lampa.

Jag hade tänkt också köpa En trepack Lily Philips Hue Lily Outdoor spotbelysning 3 ljuspunkter 17414/30/P7 - Lampor och Belysning - Elgiganten och eventuellt en lightstrip.
Kan man koppla extension Impress till någon av dessa, eller behöver jag köpa den dyrare varianten av Impress som har en Pwer supply?

Utöver detta behöver jag väl en brygga. Har också förstås att dessa inte kräver starkström och behörig elektriker för installation?

Kommer säkert på fler frågor efter hand. tack så länge

Jag skall se om det ingår något T-kors i Lily trepack i morgon när det ljusnar!

Du behöver ej elekrtiker men däremot en brygga :slight_smile:

T-kors ser ut att vara med i impress lampan (iaf på bilden). Så köper du Lily 3-pack så borde du kunna koppla till impress lampan till deras trafo.
Sen står där inte hur många watt man kan koppla på trafon, så där kan man behöva kolla så att den klarar av att driva flera lampor.

Beställt en Lily och brygga att börja med. Ni som har Lily, hur mycket extra kabel följer med? i och med att det är tre st, måste de då var aväldigt nära varandra? verkar som att sladden är ganska kort från lampan. Jag såg att en 5 m kabel medfljer, men köpte också en extra för säkerhets skull.
Det är väl detta som är själva bryggan? Philips Hue Bridge - Brytare, dimmer och ljusstyrning - Elgiganten
Hur sätter man fast den? bara fästa på någon vägg eller?

Då har jag fått hem mina prylar. För dem som undrar så var det tre st halvlånga förlängningskablar i startpaketet för Lily. Gedigna lampor. Satte upp dem lit snabbt bara för att testa. Belysningen blir riktigt nice. Enkelt att installera.
Kommer att bygga på en hel del mer med Hue, ute och inne.

Här är lite bilder på olika ljusinställnigar. Skenet från Lilylamporna blir väldigt bra. På bilderna lyser de inte med full styrka.

7 gillningar

Nu har man fått blodad tand på Hue produkter.:slight_smile:
Vi funderar på att till exempel börja med att få till trevlig belysning i duschen. Har GU10 takspot. Funderar på att köpa 2 st GU 10 färgade glödlampor. Min undran hur löser man det faktum att man ibland tex på morgonen vill ha en vis stämningsljus, men sen annars kunna sätta på och stänga av lamporna manuellt när man ska in där?
I dagsläget sitter ett dimmerreglage kopplat till lamporna. Hur löser mand etta? Såg det fanns någon trådlös knappsats att köpa, men har man då ”belysningen” tänd” alltid på dimmerkontakten? Hur löser man detta på ett praktiskt sätt?

@Esse denna tråd kanske ska in i hemautomatiseringsbubblan? upptäckte att det fanns en sån.

Jag kör en rörelsesensor i mitt badrum, går jag in där under vissa tider då lyser det 100% och den andra delen då är det 30%.

Jag använder aldrig knappen genom att rörelsesensorn fixar av och på, den stänger av sig efter typ 5 minuter efter att jag har lämnat badrummet.

I framtiden kommer jag även trycka in en Google home så att jag kan styra precis som jag vill, typ dimma osv.

Låter som om detta är något du söker för att kontrollera ditt badrum.

Till att börja med så kan man inte koppla dessa via en dimmer. Så du behöver byta ut den till en vanlig strömbrytare. Men då kommer dina kvarvarande lampor att lysa med full styrka hela tiden.
För att råda bot på det finns det lite olika saker man kan göra. Men de flesta innebär att en elektriker bör/ska göra jobbet.
Hur många lampor rör det sig om totalt?

En annan tanke, du har inte ett skåp ovanför vasken med vägguttag i? Då hade du kunnat sätta en HUE play eller annan lampa som riktas uppåt för stämningsbelysning.

Denna skulle du kunna styra med en HUE dimmer Switch.

Vet någon hur man startar ljus-lyckta läget på en Hue Go? Utan att använda knappen då alltså , segt att behöva trycka igenom alla lägen tills man kommer till det läget

Det vara ungefär vad jag trodde innan jag började gräva i det. Jag har två kontakter i badrummet, en till takbelysning och en till armaturen i skåpet. Så det kommer att funka bara jag plockar bort dimmern, och så får man väl ha kontakten always on. Tänkte skaffa GU10 lampor att ersätta ledlamporna som sitter där, och så hittade jag också den där dimmern och tänker att den kan vara “av/på” knapp, och så kan man tydligen ha förinställda ljuslägen på den.

Dock blir det steg 2 med badrummet. Beställde i helgen Hue Play double pack till att ha i vardagsrummet bakom soffan för att lysa upp rummet lite trevligt. plus en Hue filament glödlampa till matbordet och dimmer att styra den med. Hoppas Filament ger ett härligt sken samt att man vid behov kan få hyfsat me bra ljus från den. Får bli att testa helt enkelt.

Har en filament hemma. Ger ett trevligt varmt sken. Har den i sockel utan skärm, oftast kring 40% ljusstyrka. Den lyser upp bra om man krämar på

1 gillning

Nice. :slight_smile: Det är tanken att vi ska nog hitta nån sockel i lite retrostuk som är snyggt, och sen ha 2 eller 3 st hängande i olika höjd vid köksbordet.
Lite jobbigt att mecka med lampor blir det, då vi har sluttande tak som är ung 5,5 m vid det högsta, och runt 4,4 vid matbordet.

1 gillning

Den Hue installation jag är mest nöjd med här hemma är att jag bytte ut spottarna under kölsbänken till 5 meter Hue Lightstrip+ i kombination med Hue rörelsesensor dold under skåpet tänds den automatiskt upp när man går fram mot bänken i olika styrka och nyans beroende på tid på dygnet. Vill jag ha max styrka trycker jag bara in “på” en stund på en Hue Dimmer brevid skåpen som styr hela köket. Normalt sett går den och nästan alla andra lampor i huset på schema och vi trycker väldigt sällan på knappar eller ber Google ändra något… automatisering helt enkelt i sin enklaste form via klockan. Inte direkt relaterat till utomhus men jag tror deras outdoor strip är lika bra och kan användas på samma sätt med outdoor sensorn.

2 gillningar

Någon som testat de nya, mindre lamporna med E14 från hue?
[https://www.netonnet.se/art/smarta-hem/system-varumarke/philipshue/philips-hue-2-pack-e14-5-7w-white/1014906.14004/

Väntat på att de ska släppas. Beställde direkt nu.

Synd att de inte har white ambience. Hade även gärna sett liknande formfaktor men med e27 och även där white ambience.

Japp! Nått speciellt du undrar över?

Hur många mm sticker de ut när de är iskruvade i lampsockel?

Sprider de ljuset annorlunda gentemot de “vanliga” E14? Nederdelen är ju täckt med vit plast

Kan mäta sen! Men den är grymt mycket mindre än deras vanliga E14. Ljuset märker jag ingen skillnad alls på faktiskt gällande spridning.

Edit: lite svårt att mäta i mina armaturer men skulle säga att de sticker upp ungefär 5cm.

1 gillning