Philips lanserar portabel bordslampa – flytta mellan vardagsrum och balkong

Från sajten:
image

Vid Philips Hue Digital Media Event June 2022 fick vi se flertalet nyheter kring smart belysning. Bland annat ett modulbaserat belysningssystem med fokus på valfrihet.

Philips Hue har visat upp sina kommande nyheter och det är en rad riktigt trevliga sådana. En av nyheterna är det första modulbaserade systemet där belysningskällorna fästs i skenor som monteras i tak eller på vägg. Dessutom presenterades en bärbar, uppladdningsbar lampa för såväl inomhus- som utomhusbruk och en ny smart strömbrytare med intuitiv dimning av belysningen.

Philips Hue Perifo

Philips Hue Perifo Track Lighting Lifestyle 1

Det första modulbaserade skensystemet från Philips Hue heter Perifo och finns i svart och vitt. Skenorna monteras i taket eller på väggen och sedan snäpps vald belysningskälla fast vilket kan vara spotlights, pendellampor, light bars och light tubes. Skenorna finns i tre olika längder; 05, 1 samt 1,5 meter och kan kombineras med L-kontakter för utökad monteringsfrihet. Kombinera fritt mellan olika belysningskällor så de egna behoven uppfylls och allt ansluts till ett vanligt strömuttag eller lamputtag.

Philips Hue Perifo Track Lighting Lifestyle 2

Tillgänglighet för Philips Hue Perifo:

  • Skena svart eller vit 529-949 kronor
  • Anslutningar svart eller vit 219-319 kronor
  • Strömdel för vägguttag eller lamputtag 1049 kronor
  • Lampor 1259-3149 kronor

Alla produkterna blir tillgängliga i slutet av sommaren 2022.

Philips Hue Go Portable

Philips Hue Go Portable Table Lamp Product

Philips Hue presenterade också en ny portabel lampa som fungerar både inomhus som utomhus. Nya Philips Hue Go Portable finns i svart och vit och har ett silikongrepp för bättre grepp när den bärs runt. Upp till 48 timmars batteritid och den laddas på den medföljande foten (nedre svarta delen på bilden ovan). Via en knapp på lampan kan du välja mellan förinställda ljusscener för att skapa rätt stämning.

Rekommenderat pris för Philips Hue Go Portable är 1579 kronor och den börjar säljas i slutet av sommaren.

Philips Hue Xamento

Philips Hue Xamento M Ceiling Lamp Black Lifestyle

Taklampan Philips Hue Xamento M uppdateras och finns nu även i svart färg och ger 2350 lumen. Även de infällda spotlightsen i Xamento-serien fås nu i svart och ger upp till 350 lumen i miljontals färger. Spotlightsen finns som både 1-pack och 3-pack.

Rekommenderat pris för Philips Hue Xamento är:

  • Spotlights: 1-pack 839 kronor
  • Spotlights: 3-pack 2319 kronor
  • Taklampa: 2319 kronor

Xamento-serien finns tillgänlig från och med idag, 21 juni.

Philips Hue Tap Dial Switch

Philips Hue Tap Dial Switch Lifestyle 2

Philips Hue Tap Dial Switch är ett nytt smart tillbehör som gör det enkelt att styra belysningen i hemmet. Kontrollen Tap Dial Switch finns i svart och vit matt färg och har fyra knappar som var och en kan ställas in för att styra upp till tre separata rum eller zoner i hemmet. Vid tryck på en knapp kan du välja eller justera en ljusscen.

Philips Hue Tap Dial Switch Product

Den är dessutom utrustad med en funktion för att intuitivt dimma belysningen. Ju snabbare eller långsammare du vrider på ratten, ju snabbare eller långsammare dimmas ljusstyrkan på dina Hue-lampor. Den drivs av ett knappcellsbatteri (till skillnad från äldre Tap som inte kräver batteri) och kan tas loss från monteringsplattan som är magnetisk så det är fritt fram att placera kontrollen på ett kylskåp också. Plattan ska för övrigt passa europeiska mått vilket är en trevlig feature.

Rekommenderat pris för Philips Hue Tap Dial Switch svart eller vit är 529 kronor och den börjar säljas idag, den 21 juni.

Philips Hue Signe

Philips Hue Signe Gradient Oak Lifestyle

Den populära ljusstaven Philips Hue Signe Gradient bordslampa och golvlampa kommer i ett nytt utförande med en fot i ek. Philips Hue Signe gradientlampan i ek har en smal profil och en träfärgad fot.

Philips Hue Signe Gradient Oak Table Lamp Product

Rekommenderat pris för Philips Hue Signe Gradient bordslampa ek är 2519 kronor och för Philips Hue Signe gradient golvlampa ek 3679 kronor. Båda finns tillgängliga från och med idag, 21 juni 2022.

Nya funktioner i Hue-appen

Smart belysning kan skapa välbefinnande i hemmet och underlätta dagliga rutiner. Den nya Sunrise-effekten efterliknar en soluppgång och ger en mjuk start på dagen. Effekten finns i Philips Hue-appen under Vakna-automatiseringar för Hue Bridge-användare och under fliken Rutiner för Bluetooth-användare. Vakna-effekten kan justeras i längd och tid på dygnet. Användare av den befintliga Vakna-effekten – som nu kallas Fade to Bright – kan uppgradera sin väckningsupplevelse genom att helt enkelt välja Sunrise från redigeringsskärmen under Automatisering.

Philips Hue Sunrise Feature

Sunrise-effekten är optimerad för alla Hue-lampor med gradient-funktion och lanseras tillsammans med den nya Philips Hue Signe gradientlampan i ek.

Nytt demoläge i appen ger potentiella och befintliga Philips Hue-användare möjlighet att utforska alla de funktioner som erbjuds i Philips Hue-appen vilket lämpar sig bra för personer som överväger att investera i smart belysning. Det nya demoläget finns under fliken Utforska i appen och erbjuder en rad virtuella upplevelser som visar hur Philips Hue kan förvandla hemmet och förbättra dagliga rutiner. Demonstrationerna kommer att uppdateras i framtiden med nya teman för att hjälpa framtida användare att visualisera Hue-upplevelsen.

Philips Hue och Matter

Under eventet dök frågan kring stöd för Matter upp vid ett flertal tillfällen och än en gång bekräftar man från Philips Hue att alla deras ljuskällor och tillbehör kommer att få stöd för Matter. Det gäller dock bara så länge de är anslutna via Philips Hue Bridge så ej fristående, anslutna Bluetooth-produkter.

Vilken av nyheterna är du mest taggad över?

Källa: Pressmeddelande

Philips Hue Go Portable ser ju nice ut, än om lite dyr... men blir nog en sån iaf.
Philips Hue Tap Dial Switch är ju helt klart användbar, så en sån blir helt säkert.

Blev en beställning precis på nya Tap Dial Switch. Som för övrigt exponeras i Apple HomeKit också enligt uppgift igår - nice och ska bli kul att testa!

1 gillning

Går det att beställa redan nu, var?

Synd ändå att de inte släpper Zigbee och går över till Thread. Matter är såklart trevligt, men tydligt är att de vill att kunderna köper deras grejer och endast deras.

Zigbee har inga fler inlåningseffekter än Thread – vill man förenkla jättemycket kan man ju säga att Thread är Zigbee 4.0. Det går bra att ansluta vilka Zigbee-lampor till Hue-bryggan liksom det går att ansluta Hue-lampor till andras Zigbee-bryggor.

Vi kan väl anta att Hue kommer gå över till Thread precis som alla andra men det är ju inget litet skifte och det lär ta flera år.

Förstår hur du menar, men min upplevelse är att det vanligtvis är en proprietär modell, även om kanske just Hue släpper in andra märken med Zigbee i sin app.

Det är inte så att du syftar på Matter? :slight_smile:

Philips Hue Tap Dial Switch går nu att köpa.

Tack. Nu har jag beställt en. Min gamla knappdimmer gav upp för ett tag sedan.

1 gillning

Från sajten:
image

Philips Hue presenterade nyligen nya smarta produkter till deras belysningsutbud. En av dessa var Philips Hue Go Portable Lamp som kanske dyker upp i en specialuppdaga.

Det är tyska hemsidan Hueblog som har kommit över information om att den nyligen presenterade och bärbara bordslampan Philips Hue Go Portable Lamp kan komma i en specialupplaga. Det som ska skilja sig åt jämfört med den som visades upp är färgkombinationen på själva det gummerade handtaget mitt på samt att denna kan komma att enbart säljas i den egna shoppen.

Philips Hue Go Special Edition

Enligt uppgift kan det också vara så att den presenterade versionen inte kommer att lanseras förrän början av nästa år. Tidigare uppgift gjorde gällande att det var i slutet av sommaren men det kan mycket väl vara så att det är den speciella versionen som lanseras då istället.

Källa: Hueblog

Från sajten:


Hue Portable Go som skulle lysa upp tillvaron nu i höst blir försenad in på nästa år. Detta meddelar man i samband med IFA-mässan.

Signify hade emellertid ingen egen monter på mässan men var med på ett förevent. Där berättade de att lampan blir försenad. Detta är det gått rykte om även tidigare. Det sägs vara strul med godkännande i USA som ställer till det.

Lampan i sig fungerar som en vanlig Hue-armatur men med det undantaget att den har batteri. Laddar gör vi med den medföljande lilla plattan. Lampan är ip-klassad så vi har möjlighet att ta med den ut utomhus. Men först då till våren med andra ord.

Från sajten:
image

Förra året visade Signify upp deras bärbara bordslampa Philips Hue Go och idag meddelar de att den kommer att lanseras i februari.

Philips Hue Go är en bärbar bordslampa som går att ta med sig till platser där det inte är nära till ett eluttag. Är det en av de varma sommarnätterna som vi får för få av så är det bara att ta med lampan ut och skapa lite mys. Lampan har en batteritid på 48 timmar och när den inte används så är det bara att ställa den på den medföljande plattan så laddas den upp.

Ljuset på lampan går att ändra direkt på lampans topp eller via Hue-appen och den går även att koppla till deras olika lampknappar om så önskas. Lampan lanserades i USA förra året men nu vet vi att den kommer till Sverige den 21 februari och prislappen landar på 1 759 kronor.

Från sajten:


Nu är det vår. I alla fall på de södra breddgraderna. Det betyder att säsongen för att testa utomhusteknik är här. Kvällens ämne är “Philips Hue Go portabel bordslampa”. En mysig tingest som bjuder på flera funktioner.

“Philips Hue Go portabel bordslampa” är både en inomhus-lampa ansluten till ström. Men genom att lyfta den från sin induktionsplatta kan du ta med den ut på balkongen eller altanen för trevliga stunder. Batteritiden håller mellan fem och 48 timmar beroende hur stark du vill att den skall lysa upp tillvaron.

För första gången i Hue-sammanhang kan du styra lampan en hel del utan app eller extern kontroll. Ett tryck växlar mellan de nio fastställda scenerna i lampan. Två snabba tryck där du håller kvar fingret på knappen gör att den byter färg fram tills du hittar någon du gillar – släpp fingret och “Philips Hue Go portabel bordslampa” stannar vid just den färgen.

För att ställa in mer exakt efter eget önskemål i form av färger, ljustemperatur och/eller ljusstyrka får du använda appen. Det fungerar både om lampan är kopplad mot Hue-bryggan eller om du ansluter direkt med telefonen via Bluetooth.

Hitta bästa pris på “Philips Hue Go portabel bordslampa”.

1 gillning

Bara för @Esse att sätta sig på altanen idag.

Ohh!