Philips Hue visar upp höstens nyheter 2020

Från sajten:
image

Philips Hue som är marknadsledande inom segmentet smart belysning höll igår ett pressevent och visade glatt upp höstens alla nyheter. En del av dessa hade redan läckt via olika källor men vi fick se en del nytt också. Vi går igenom de olika nyheterna nedan och diskutera gärna i forumet vad ni är intresserade av att lägga vantarna på!

Samarbete med August/Yale

En av de större nyheterna är att, Philips Hue som redan är kompatibla med många olika aktörer inom smarta hem nu också inlett ett samarbete med August/Yale. Detta innebär att deras smarta lås nu kan samverka med belysning från Philips Hue. I praktiken kan det innebära att när du låser upp din dörr så tänds vald belysning automatiskt. Det sades inte mycket om detta mer än att det ska vara tillgängligt i slutet av månaden och då får vi säkert mer information om hur detta ska fungera i praktiken.

Philips Hue White Filament G125 & ST72 Philips Hue White E14 Luster Philips Hue White and Color Ambiance Candle v2

Nya ljuskällor i olika stil och format

Det redan stora sortimentet av ljuskällor från Philips Hue utökas nu med ytterligare varianter samt uppdaterad versioner:

 • Philips Hue Filament White G125
  vilket innebär en större ljuskälla med en diameter på 125 mm – rek pris 439 kr (i butik 29 sep)
 • Philips Hue Filament White ST72,
  en avlång ljuskälla med Edison-formfaktor – rek pris 389 kr (i butik 29 sep)
 • Philips Hue Iris
  i uppdaterad version med rikare färger, lägre dimningsmöjlighet, ökad ljusstyrka (upp till 570 lumen), textilklädd kabel, anslutning via Bluetooth samt Hue Bridge, svart och vit version – rek pris 1099 kr (i butik 6 okt)
 • Philips Hue Iris Limited Edition
  i fyra nya färger; guld, silver, rosé och koppar. Anslutning via Bluetooth samt Hue Bridge – rek pris 1319 kr (i butik 6 okt)
 • Philips Hue White and Color Ambiance Ensis,
  pendellampa med ny svart finish och med två olika, individuellt kontrollerbara ljuskällor (uppåt och nedåt) – rek pris 4369 kr (i butik 20 okt)
 • Philips Hue White Luster E14,
  liten versionen av E14 som lämpar sig för mindre armaturer som t ex sänglampor. Dimbar, Bluetooth eller anslutning till Hue Bridge – rek pris 219 kr (1-pack) samt 329 kr (2-pack) (i butik 29 sep)
 • Philips Hue Candle White Ambiance E14,
  uppdaterad version som stöder både Bluetooth och Hue Bridge – rek pris 329 kr (1-pack) samt 499 kr (2-pack) (i butik 7 sep)
 • Philips Hue Candle Color and White Ambiance E14,
  uppdaterad version som stöder både Bluetooth och Hue Bridge – rek pris 659 kr (1-pack) samt 1099 kr (2-pack) (i butik 7 sep)

Philips Hue Iris Limited Edition Colors

Philips Hue Ensis Black Philips Hue Iris Black

Dessutom diskuterades skillnaden mellan Philips Hue samt WiZ som vi berättat om tidigare och det är helt enkelt olika målgrupper. Med WiZ vill man erbjuda lite smartare belysning för de som inte vill ha alla möjligheter som finns med Philips Hue och detta då till betydligt lägre priser.

Upplev spel och film med ännu mer färg runt om dig

Under eventet presenterades även en annan intressant nyhet, Philips Hue Play Gradient Lightstrip som är Signifys första individuellt adresserbara LED-ljusslinga med 5 kanaler. Denna ljusslinga kan visa upp mer än 16 miljoner färger och är tänkt att ta underhållningsupplevelsen till en helt ny nivå. Till skillnad från en vanlig LED-strip som bara genererar en färg åt gången kan denna generera flera färger samtidigt och blanda dessa sömlöst.

Philips Hue Play Gradient Lightstrip Philips Hue Play Gradient Lightstrip

Philips Hue Play Gradient Lightstrip monteras baktill på din tv och levereras med specialframtagna och vinklade fästen för ljusslingan. Fungerar för tv-apparater från 55 tum och uppåt. LED-ljusslingan skapar en aura av ljus runt din skärm och ger en effekt liknande den i Philips TV-apparater med Ambilight-funktion. Kombineras ljusslingan med deras HDMI Sync Box eller Hue Sync Desktop App fås maximal effekt, utan dessa två fungerar den som en vanlig ljusslinga.

Anledningen till att denna ljusslinga inte går runt hela din tv är att man får en bättre effekt om ljuset strålar ut från 3 sidor istället för att göra detta på undersidan också. Där finns ofta en möbel som kan reflektera ljuset fel eller en soundbar som då ger en sämre upplevelse av ljuset.

I samband med denna nyhet berättade man även att det går att lägga till 10 olika ljuskällor i Hue Entertainmnet Area via appen för maximal upplevelse. Detta skapar rymd och större känsla i ditt rum så att du sugs in i underhållningens underbara värld. Philips Hue Sync Box fungerar med upp till 4 olika HDMI-källor och via röststyrning med Amazon Alexa eller Google Assistent ska du kunna kontrollera ljusintensiteten också. Appen för PC har dessutom uppdaterats med fler funktioner. De nämnde också att fler produkter inom detta segment (Gradient) kommer i framtiden.

Philips Hue Play Gradient Lightstrip ska finnas i butik den 6 oktober och priserna är:

 • 55 tum (passar TV-storlekar 55 till 60 tum) – 1969 kr
 • 65 tum (passar TV-storlekar 65 till 70 tum) – 2189 kr
 • 75 tum (passar TV-storlekar 75 till 85 tum) – 2519 kr

Sist men inte minst…

Vi fick också ta del av lite olika diskussioner som att det kan bli problem om man når gränsen för antal enheter i Hue Bridge. Lösningen är i dagsläget att använda fler Hue Bridge i hemmet då den inte ser ut att uppdateras i nuläget. Ett tips är att samla t ex all utomhusbelysning på en Bridge och inomhusbelysningen på en annan vilket låter som en smart idé. Även om det finns användare som passerat de rekommenderade 50 enheterna på en Bridge så är rekommendationen fortfarande att hålla sig där eller strax under för bästa stabilitet.

Philips Hue fortsätter att arbeta på fler integrerade lösningar och strävar hela tiden efter att vara det bästa alternativet för att ljussätta ditt hem. En av dessa är då uppenbarligen det kommande samarbetet med August/Yale som vi nämnde inledningsvis.

Vad är du mest sugen på?

1 gillning

Äntligen små E14! :bulb:

@Zop Fast endast med vitt, inte ambient :frowning:

En annan sak jag tycker är lite konstig är att Philips Hue fortfarande ligger en bra bit över konkurrenterna prismässigt. Visst, prestandan är kanon och tillika tillförlitligheten men med tanke på vilken konkurrens det finns på marknaden idag så kan man ju tycka att de snart borde justera sin prissättning en aning.

1 gillning

Perfekt som sänglampa med andra ord. De E14 jag har nu från IKEA tjuter litegrann när de är avstängda.

@Zop Men då har du skräp från Ikea också :slight_smile:

Jag skulle själv aldrig köpa White om det fanns Ambient. Skulle också dra mig för att köpa White alls.

När kommer funktionen att kunna ha fler användare med olika behörighet till olika lampor. Väl behövligt i ett hem med fler familjemedlemmar!

1 gillning

Har bara IKEA som sänglampor i väntan på en lämplig ersättare. De avlånga Hue stack ut för mycket. Nu blir det inget mer IKEA.

1 gillning

Spännande med integrationen med yale. Det blir lite andra krav på säkerheten när dörrlåset är inblandat.

Just den integrationen, så som den är beskriven här, känns helt pointless. Sådant kan ju med enkelhet styras via befintlig automation, behövs inget samarbete för det. Däremot kan det bli spännande om deras samarbete kan ge något matnyttigt som vi inte har idag.

Jag kör Yeelights från Xiaomi. Fungerar kanon och bra priser!

Jo, som jag sa så finns det ju konkurrens och då tycker jag att det är lite konstigt att Hue ännu inte har dragit ner sina priser en aning.

1 gillning

Fungerar de i HomeKit?

1 gillning

Med Aqara hubben så fungerar det alldeles lysande! (haha)

Skulle ni föredra att använda philips hue brygga ist för trådfri om jag kör trådfri ? vad jag förstod de som så får man in zigbee på hur bryggan ? tex xiaomi saker? eller har jag missuppfattat? xD

https://plugins.hoobs.org/plugin/homebridge-hue

Absolut inte :slight_smile:

Helt enig med @Esse, absolut inte. Använd rätt brygga till rätt saker, även om man kan så är det inte givet att man ska :slight_smile:

1 gillning