Philips Hue-sortimentet får stöd för Matter

Från sajten:
image

Matter är ordet på allas läppar idag efter gårdagens presentation. Nu meddelar Philips Hue att hela deras sortiment blir kompatibelt med Matter.

För dig som eventuellt missat denna nyhet så är det Project CHIP (Connected Home over IP) som bytt namn till Matter. Projektet drivs huvudsakligen av Apple, Google och Amazon tillsammans med Connectivity Standards Alliance (tidigare Zigbee Alliance) och syftet är att ta fram en standard för det smarta hemmet.

Signify, som ligger bakom Philips Hue, är ett av företaget som aktivt kommer att samarbeta kring denna standard. De meddelar nu att Philips Hue Bridge kommer att få en kostnadsfri uppdatering så snart Matter är publikt lanseras vilket ger stöd åt hela deras sortiment av smart belysning. Så här säger George Yianni, Head of Technology Philips Hue vid Signify:

“Inom Philips Hue letar vi alltid efter möjligheten att förse våra användare med den senaste innovationen och den bästa kopplingsupplevelsen med andra system inom det smarta hemmet. Genom att aktivt delta i demotestningar och pröva sammankopplingsmöjligheterna för Philips Hue med andra smarta hem-enheter via Matter, lyckades vi ta smarta hem-upplevelsen till nästa nivå med Philips Hue. Jag tror att denna självständiga och enande kopplingsstandarden kommer att förvandla smarta hem-teknologi från att vara en nytillkommen teknologi till att vara något som alla hushåll anammar.”

Uppdateringen kommer att ge enklare och förbättrade integrationer av produkter från Philips Hue med andra tillverkare av produkter för det smarta hemmet. Enligt uppgift ska alla inställningar och andra konfigurationer som finns idag att fortsätta fungera efter uppdateringen.

Matter förväntas lanseras publikt och globalt under sista kvartalet av 2021 så mjukvaruuppdateringen för din Hue Bridge bör dyka upp i samband med detta.

Trevliga nyheter från Signify och Philips Hue! Vi är taggade över detta – är du?

Källa: Pressmeddelande

4 gillningar

Riktigt härliga nyheter. :clap: :clap:

:+1: Riktigt trevliga nyheter!