Philips Hue slutar fungera med Works with Nest

Från sajten:
image

Philips Hue har i dagarna meddelat att integrationen med produkter från Nest upphör att fungera den 17 november 2020. Detta är i sig ingen större nyhet eftersom Google för ett bra tag sedan meddelade att alla integrationer under “Works with Nest” skulle upphöra att fungera.

Philips Hue meddelar att deras produkter inte längre kommer att fungera med integrationer till Nest Cam, Nest Protect och Nest Thermostat. Den sistnämnda produkten, Nest Thermostat, har inte sålts officiellt i Sverige men detta var den första produkt som företaget Nest släppte 2011. Termostaten fick då mycket uppmärksamhet för sin design och funktionalitet. Nest lanserade även programmet “Works with Nest” vilket fick många andra IoT-företag att skapa en koppling mot termostaten så att deras produkter fungerade tillsammans och gav ett smartare hem. Vred du ner temperaturen i hemmet så kunde belysningen dimmas eller släckas beroende på vad du valt. Det var den tidigare Apple-anställde Tony Forstall grundade Nest tillsammans med Matt Rogers och sålde sedan bolaget till Google för en hög med pengar 2014.

Works with Hey Google

Dock meddelar Philips Hue att detta bara är ett temporärt uppehåll eftersom man väntar på att Google ska lansera sitt nya program “Works with Hey Google“. När detta rullas ut skarpt är det dock ingen som vet med säkerhet än men det borde ske inom kort så att användarna inte tröttnar på deras lösningar i sina smarta hem helt kapsejsar.

Källa: Philips Hue