Philips Hue kontroller exponeras nu i Alexa

Från sajten:
image

Det här med Matter och att alla smarta prylar ska fungera med varandra har vi hört tidigare. Nu ser det ut att börja röra på sig, även hos Amazon och deras plattform Alexa.

Det är tyska hemsidan Hueblog som gjorde oss uppmärksamma på att fjärrkontroller och andra kontroller för Philips Hue nu exponeras i Alexa. Mycket riktigt så har en drös av kontroller för Philips Hue dykt upp i enhetslistan i Alexa-appen. Förvisso går det inte att göra så mycket med dessa än, tanke är säkert att rutiner ska kunna programmeras för styrning via kontrollerna. Så i nuläget så syns det bara en massa kontroller vilket påminner lite om hur till exempel sensorer från Aqara dök upp i Google Home utan att egentligen tillföra något.

Alexa Philips Hue

Uppenbarligen så handlar det om att tillverkarna släpper mindre uppdateringar som tillför förändringar i vilka produkter som exponeras och så småningom blir de säkert också funktionella. Även den nyare Philips Hue Tap Dial Switch exponeras vilket är trevligt då det är en riktigt funktionell kontroll. Å andra sidan så är detta något som varit fullt möjligt väldigt länge via HomeKit och så småningom kommer vi säkert att få fler möjligheter i våra smarta hem. Även vi som kör Alexa…

Källa: Hueblog

Från sajten:
image

Förra veckan skrev vi om att kontroller från Philips Hue nu dykt upp i Alexa-appen. Nu går det dessutom att programmera in rutiner på dessa vilket kan vara användbart.

Via Alexa-appen går det nu att programmera in rutiner på existerande kontroller från Philips Hue som sedan en tid exponeras i appen. Detta innebär att det nu går att använda kontroller från Philips Hue för att trigga rutiner i Alexa genom enkla knapptryckningar. Tydligen har detta varit möjligt i USA men nu skriver tyska hemsidan Hueblog att det även fungerar här i Europa.

Skärmdumparna nedan från undertecknads Alexa-app visar hur det hela går till:

Enda smolket i den berömda bägaren tycks vara att Alexa inte har stöd för dubbeltryck eller längre tryck på knapparna. Detta innebär att endast ett enda tryck fungerar för programmering av rutiner på kontrollerna.

Källa: Hueblog