Philips Hue jobbar på en övervakningskamera

Från sajten:
image

Philips Hue ryktas visa upp en övervakningskamera på IFA i Berlin senare i år och kameran ska användas både för säkerhet men även för att kunna trigga sina smarta lampor i hemmet.

Det är Eric Rondolat som är vd på Signify som berättar att de vill jobba mer med säkerhet och även belysning för säkerhet i form av en övervakningskamera. Ett exempel på hur detta skulle kunna fungera är att om någon bryter sig in i vårt hem så registrerar kameran detta och ändrar så alla lampor blinkar rött så grannar och förbipasserande kan se att något märkligt pågår. Kameran skulle även kunna användas för att göra livet lite enklare så registrerar den rörelse så kan ett scenario triggas så lampor i ett visst rum automatiskt tänds.

Philips Hue brukar visa upp nya produkter på techmässan IFA i Berlin och om övervakningskameran kommer visas upp nu i början av september återstår att se. Vi får hoppas att den även har stöd för Matter och inte är allt för dyr.

Via HueBlog

Från sajten:
image

Att Philips Hue verkar ha en del nyheter på gång råder det ingen tvekan om. Igår skrev vi om bland annat kameror och idag dyker det upp fler nyheter.

Tyska hemsidan Hueblog skriver nu att Philips Hue inte bara kommer att lansera en ny säkerhetskamera utan flera stycken. Dessutom ryktas det om en kontaktsensor också för dörrar och fönster. Kontaktsensorn ser ut att komma både som 1-pack och som 2-pack med rekommenderade priser på 39,95 samt 69,95 euro. Dessutom i två olika färger; svart och vit.

Philips Hue Cameras

Att det lär lanseras en säkerhetskamera stämmer säkert men att det lanseras flera stycken är ytterligare en nyhet. Det ser ut att bli fyra stycken kameror och i både som svarta och vita versioner med startpris på 199,95 euro. Så här väntas priserna bli i euro:

 • Hue Camera Wired (svart/vit) – 199,95
 • Hue Camera Wired Desktop (svart/vit) – 229,99
 • Hue Camera Battery (svart/vit) – 249,95
 • Hue Flood Light Camera (svart/vit) – 349,95

Philips Hue 12-volts spotlights

Hueblog har grävt ordentligt och antyder att Philips Hue för första gången även ska lanseras ljuskällor för 12 volt. Det handlar här om MR16 GU5.3 som är populära i badrum. Priserna i euro ser ut att bli enligt följande:

 • Hue White Ambiance 12V MR16 Spot – ej känt
 • Hue White Ambiance 12V MR16 Spot 2-pack – 64,95
 • Hue White and Color Ambiance 12V MR16 Spot – 64,95
 • Hue White and Color Ambiance 12V MR16 Spot 2-pack – 109,95

Vad tror ni om dessa nyheter?

Källa: Hueblog

Från sajten:
image

Vi har tidigare skrivit om att Philips Hue har en ny produkt på ingång i form av en övervakningskamera för hemmet och nu har ett gäng bilder läckt ut på nätet.

En lansering av Philips Hue kommande övervakningskamera för hemmet är nära och nu har två av de totalt fyra modellerna som har godkänts av FCC, den amerikanska myndigheten som godkänner radiosändande produkter lagts ut på nätet. På bilderna kan vi se en svart cylinderformad kamera och det går att utläsa på klistermärkena att de har en stark magnet så vi enkelt kan ta ned kameran om så önskas. De kommunicerar via WiFi, Bluetooth och ZigBee och modellen som kommer med inbyggt batteri ser ut att bli nästan dubbelt så lång som modellen som kopplas till ström.

Modellen med inbyggt batteri.

Modellen utan batteri.

De förväntas visas upp antingen nästa vecka eller veckan efter det och kameran utan batteri ryktas kosta 199,95 euro och modellen med inbyggt batteri kommer kosta 249,95 euro. De kommer lanseras i två olika färger, svart och vitt.

Via HueBlog

 

Från sajten:
image

Att Philips Hue är på gång med en säkerhetskamera är ingen nyhet längre. Nu har nya renderingar av hur kameran kan komma att se ut dykt upp på nätet.

Philips Hue kommer med all sannolikhet att bredda sitt sortiment inom kort och då med en ny säkerhetskamera. Häromdagen dök det upp lite bilder på själva kameraenheten och idag fick vi se några renderingar på hur den kan komma att se ut. Det är bloggaren Dave Zatz som verkar ha kommit över några bilder. Att den är svart och vit är väl inget som överraskar (alla kameror är ju det nuförtiden) men designen då?

Vid första anblick känns det bekant och vid närmare tanke så har vi sett det förut – då som Nest Cam Wired vilken lanserades för nästan två år sedan (se nedan).

Nest Cam Indoor

Nåja, innan något är officiellt så kan detta givetvis ändras men vi får se vad som kommer. I samband med att de nya bilderna dök upp så ser det även ut som att rörelsesensorn, Hue Motion Sensor, kan komma att uppdateras. På bilden nedan syns även den kontaktsensor som också ryktas lanseras inom kort.

Rekommenderade priser för de nya produkterna ser ut att bli som följer:

 • Hue Camera Wired (svart/vit) – 199,95 euro
 • Hue Camera Wired Desktop (svart/vit) – 229,99 euro
 • Hue Camera Battery (svart/vit) – 249,95 euro
 • Hue Flood Light Camera (svart/vit) – 349,95 euro
 • Hue Contact Sensor (svart/vit) – 39,95 euro
 • Hue Contact Sensor 2-pack (svart/vit) -69,95 euro

Det ska dessutom bli intressant att se hur kamerorna ska kunna integreras med övriga produkter från Philips Hue!

Källa: The Verge