Philips Hue firar 10 år av smarta lampor med nya produkter

Från sajten:
image

Philips Hue tjuvstartar IFA-dagarna med att visa upp nya produkter och samtidigt fira att de levererat smarta lampor i ett decennium.

De startar med ett lågmält 10 årsfirande och berättar om hur fokuset har skiftat under åren. Hur den första idén var att styra lampor med mjukvara, som blev dimmbart, kallt, varmt, färgglatt ljus och nu år senare ligger fokus på underhållning med musik, spel och film.

Vi får se en nya serie lampor i Philips Hue Lightguide-serien, det är stora snygga glödlampor designade i olika former. Som vi inte skall behöva skämmas över eller täcka med en lampskärm. De kommer i tre olika utseenden, stor glob, ellips och triangulär med en prislapp på mellan 899 och 1049 kronor. Glödlamporna har en ljusstav i sig som kan ge ljus i alla färger och dimmas steglöst. Glaset är speciellt behandlat för att sprida ljuset olika beroende på formen på lampan. Denna serie innehåller också en ny armatur för att passa dessa fritt hängande glödlampor. Denna kommer i svart och vitt och kostar 529 kronor.

Det kommer fler filamentlampor med white ambiance, näst på tur är E14 filament som nu kan ändras steglöst mellan varmt och kallt ljus. Kommer till butikerna 13 september med en prislapp på 479 kronor för en eller ett tvåpack för 689 kronor.

Philips Hue Play gradient lightstrip för gaming

Gradients Lightstrips kommer nu speciellt utformade för gaming och PC. Det är i all enkelhet samma lightstrip vi kan köpa till vår tv med i andra mått.

Desktop-appen för hue uppdateras också för att kunna få datorn att samarbeta med belysningen och anpassa sig efter vad vi spelar. De kommer i tre olika varianter där en är för 24 till 27 tum, en är för 32 till 34 tum och ett set med tre stycken lightstrips för 24-27 tum för den med många skärmar. Vi kan välja att köpa dessa som startpaket eller endast lightstrip. Går att köpa från och med 13 september.

Startpaket

  • 24/27-tum: 2.099 kronor
  • 32/34-tum: 2.319 kronor
  • 3-skärmssetup 24/27-tum: 3.149 kronor

Lösa strips

  • 24/27-tum: 579 kronor
  • 32/34-tum: 789 kronor
  • 3-skärmssetup 24/27-tum: 2.729 kronor

Mer för spelaren

Philips Hue inleder också ett samarbete med Corsair, som gör PC-gamingtillbehör. Det betyder att vi kommer kunna styra vårt RGB-tangentbord från Corsair tillsammans med hue-lampor via Gorsairs app iCUE. Vi kan sätta upp scener och göra automationer för att anpassa hela vårt gamingrum. Corsair har också minnen, fläktar och andra tillbehör med belysning som kommer att kunna kontrolleras tillsammans med Hue-lamporna.

Music Sync

Spotify går redan nu att synkronisera med ljudet via Hue-appen, men nu kommer Music Sync direkt till SmartThings och Samsung Galaxy-enheter. Vilket gör att vi kan synca all typ av ljud från telefonen eller surfplattan.

Mjukvara

Det kommer en ny Mimic-automatisering i Hue-appen som gör att det ser ut som någon alltid är hemma. Funktionen imiterar ditt vanliga användande och tänder och släcker på samma tider som du normalt gör när du är hemma. Istället för att gå efter en inställd timer vilket gör det mer levande och naturligt. Funktionen kommer med en uppdatering senare i september.

Dessutom flyttar appen Hue Sync helt in i den vanliga Hue-appen. Det innebär att vi kan sätta upp underhållsområde och installera sync-boxen utan att behöva lämna den vanliga appen. Sedan avslutas sändningen med att de påminner om att Matter kommer nu under fjärde kvartalet med en uppdatering av den nuvarande hubben.

Via: Philips Press