Philips Hue Bridge får stöd för CHIP - inte Thread

Från sajten:
image

Häromdagen framkom att Philips Hue Bridge skulle få stöd för Thread. Detta visade sig vara felaktigt och det handlar istället om stöd för CHIP.

CHIP eller “Connected Home over IP” som det också heter är det stora samarbete som presenterades i slutet av 2019. Tanken med CHIP är att hitta en gemensam lösning där de flesta, om inte alla, IoT-produkter ska kunna prata med varandra och på så vis förenkla för konsumenten.

Så, enligt uppfinnaren av Hue, George Yianni så kommer Hue Bridge att få stöd för CHIP. Detta innebär att de ljuskällor som är anslutna till Hue Bridge kommer att kunna kommunicera med andra enheter som också stöder CHIP-standarden. Enligt Signify så är planerna bara att ge stöd för CHIP åt Hue Bridge och inte åt varje individuell ljuskälla. Detta innebär också att det inte kommer att behövas en ny hårdvara (Hue Bridge) framöver. Så här förklaras det av teamet hos Hue:

“We intend for the Hue bridge to support the CHIP protocol in this way the Hue products connected to it will be available for the CHIP ecosystem. Since the bulbs would not directly support CHIP or Thread but remain on ZigBee they will not be available to repeat/retransmit Thread messages for native Thread devices since they are in a wholly different network”.

CHIP och företagen som står bakom detta samarbete är bland annat Apple, Google, Amazon, Signify, Ikea, Somfy, Legrand, Schneider, NXP, Leedarson, Samsung SmartThings m fl.

Källa: HueBlog.de

Detta är jag nyfiken på, vad menas med det? Vad säger att det inte behövs en Hue Bridge, eller flera stycken, framöver?

Som jag förstår det är det att den version som finns nu fortsatt kommer att fungera ett bra tag till i och med att den kan uppdateras med stöd för nyare teknik. Givetvis kommer det säkert att komma en ny version någon gång men behovet är troligtvis inte akut.

Ah, ok.

Att man stödjer Chip utesluter inte att man stödjer Thread. Thread är ju framtaget av CHIP.
Så frågan är nu vad från Chip man kommer att stödja? Thread, Wifi och/eller bluetooth

1 gillning