Philips Hue börjar rulla ut stöd för Adaptive Lighting

Från sajten:
image

Signify meddelar idag att de kommer att börja rulla ut stöd för Adaptive Lighting åt sina Philips Hue-produkter. Efter ett par månaders beta-testande är det nu äntligen dags för en efterlängtad funktion som ska ge oss bättre ljus under dagen.

Stöder för Adaptive Lighting sker via en firmware-uppdatering till Hue Bridge och viktigt att tänka på är att det gäller deras “White and Color Ambiance Lights” samt “White Ambiance” så inte de som bara går under namnet “White”.

För er som inte hajat vad Adaptive Lighting är så är det en funktion i HomeKit där belysningen ändrar temperatur under dagen, allt för att du ska kunna koncentrera dig på bästa sätt samt må bättre. Bra när nu många arbetar hemifrån och säkert kan behöva en liten boost under dagen. Detta sker med varmare färger på morgonen, lite kallare färger under dagen och sedan framåt kvällen reduceras det blå ljust för en bättre nattsömn.

Versionsnumret du ska söka efter i din Philips Hue-app är 1941132070. Denna ska ta hand om funktion i dina anslutna ljuskällor och bli inte bestört om uppdateringen inte finns tillgänglig än – den rullas ut successivt. När uppdateringen är genomförd ska ett meddelande dyka upp i Hem-appen som frågar efter vilka ljuskällor som ska användas för Adaptive Lighting.

Källa: MacRumors

 

Perfekt :ok_hand:t2:
Nu hoppas jag Ikea lägger manken till och fixar det till trådfri också!

fniss
:wink: