Philips 7000 Series Steamer - aldrig ett skrynkligt plagg igen

Från sajten:
image

Det är inte helt kul när man ska iväg på fest och inser att skjortan är skrynklig. Hela processen med att slita fram strykbräda och strykjärn är inte heller helt smidig så idag ska vi kolla på ett alternativ som gör livet betydligt smidigare – en steamer från Philips.

Hej då strykjärnet?

Philips 7000 Series Steamer är som ett strykjärn fast du slipper vänta på att det ska bli varmt men framförallt så slipper du strykbrädan. I förpackningen till 7000 Series får vi med en vante som vi kan ha på oss så vi slipper bränna händerna på ångan samt en StyleMat så vi kan stryka våra kläder på vilken yta vi vill – till och med golvet. Vi får även med två olika vattenbehållare, en lite större (200 ml) och en lite mindre (100 ml) beroende på hur mycket vi ska stryka. Att komma igång är verkligen busenkelt och vi börjar med att fylla på med vatten i tanken och sedan sätter vi strömkabeln och väntar 30 sekunder. Sedan kan vi välja på ett eko- eller max-läge och genom att hålla in avtryckaren så sprutas ånga ut ur munstycket och skrynklorna i våra kläder försvinner sakta men säkert.

Spontanstryker en skjorta i köket

Fungerar det då?

Detta är inte första gången vi använder en streamer så vi har insett värdet i en sådan här produkt sedan tidigare. Kort och gott så kan vi bara säga ja, en steamer fungerar och är guld värd att peta ned i resväskan eller ha nära till hands i hemmet när en skjorta eller ett annat plagg behöver bli fritt från skrynklor. Steamern som vi hade hemma sedan tidigare var av billigare modell och med 7000 Series märker vi stor skillnad jämfört med vår gamla. Dels så värms den upp snabbare och håller även en jämnare styrka på ångan. StyleMat som man fick med i förpackningen är verkligen guld värd då ett bekymmer jag hade tidigare var att det var svårt att steama skjortan när den bara hängde på en galge. För detta test lät jag en nytvättad skjorta skrynkla till sig ordentligt och på ungefär två minuter så var den helt fri från skrynklor och hela operationen gjordes på mitt badrumsgolv.

Vante, matta, vattenbehållare och steamer

Gör mer än bara tar bort skrynklor

Att få bort skrynklor är den bra på men den dödar även bakterier, upp till 99,9% enligt Philips. Så steamern går även utmärkt att använda till att desinficera leksaker efter att den där snorige kompisen har varit på besök men det går även att köra på gardiner eller mjuka möbler och dålig lukt försvinner också. Det finns inte heller någon risk att bränna sina kläder då 7000 Series har något som de kallar för OptimalTemp. Så det spelar ingen roll om du står och steamar på exakt samma ställe på ett plagg ett tag då det inte kommer att brännas. Steamer 7000 har ett konstant ångflöde på upp till 28 gram per minut.

Ingen oro för brända kläder

RECENSION: PHILIPS 7000 SERIES STEAMER

FÖRDELAR

 • Gör jobbet med bravur
 • StyleMat gör strykningen enklare
 • Bra prissatt

NACKDELAR

 • Kanske aningen stor
 • Att stryka flera plagg tar lite längre tid än med strykjärn

DETALJER

 • Produkttyp: Steamer
 • Tillverkare: Philips
 • Modell: 7000 Series
 • Ångflöde: 28 gram per minut
 • Vattenbehållare: 200 samt 100 milliter
 • Effekt: 1500 watt
 • Vertikal ångfunktion: Ja
 • Pris: Cirka 1 299 kronor

SAMMANFATTNING

Philips 7000 Series Steamer kan faktiskt ersätta strykjärnet om man inte står och stryker mycket saker. Att på bara 30 sekunder vara igång är smidigt och tack vare sin relativt lilla storlek så är det inga problem att ta med denna i resväskan när man ska ut och resa. Att vi dessutom kan vinkla munstycket och ha med mattan som gör att vi kan steama våra kläder överallt är ett plus.

BETYG: 4 / 5

3 gillningar

En sådan önskar jag mig i födelsedagspresent nästa år. Börjar bli svårt att komma på saker jag behöver.

1 gillning

Så detta är en bra grej att ha om man mest stryker typ skjortor? Nu lite segt att ta fram strykbord och strykjärn och vänta på att skiten ska bli varm bara för att stryka 3-4 skjortor en snabbis.

Folk från bubblan som har erfarenhet av en steamer?

Det är exakt det området den briljerar på! Har kört steamer i flera år och det är verkligen en nice produkt om man just vill slippa ta fram strykbräda etc varje gång man vill fixa till en skjorta.

2 gillningar

Efter att ha ångstrykt ett antal tusen plagg genom åren (3,5+ år i en klädbutik med ehandel = fotografering) så är detta ett snabbt och smidigt sätt att fixa till skrynklor och i vissa fall även ta bort mindre fläckar på kläderna samt att fräscha till dessa istället för att tvätta om det inte behövs.

4 gillningar

Grymt med steamer för skjortor om man inte är för petig och oerhört bra för att fräscha upp t.ex. ulltröjor istället för att tvätta dom.

1 gillning

Måste man ha en sån här? Funkar det även på örngott osv om man skulle vilja?

Kliar ju lite i villhöver-tarmen. :joy:

1 gillning

Måste måste man inte. Man kan ju stryka som ett djur med strykjärn också. Yes fungerar utmärkt på örngott, gardiner, soffor osv osv!

1 gillning

Ok, såld, man vill ju inte vara ett djur om man inte behöver, det är sen gammalt!

Köpte denna för några år sedan, billigt. Riktigt bra för att snabbt fixa till en tröja som hänger på galgen eller en redan struken skjorta som behöver lite hjälp för att klara en dag till.

Blir inte plagget fuktigt då efter strykningen?

Vänta har jag missat nåt, stryker folk örngott??

Av ångan? Nepp!

Sådana i linnen kan bli väldigt skrynkliga efter tvätt!

1 gillning

Wow, nu snackar vi! Billig också!

Men ni som kör med steamer, när tar ni fram strykjärnet, finns det situationer när strykjänet är bättre, snabbare, enklare? Eller ersätter en steamer detta helt?

Jag skulle säga om det är mycket saker som ska strykas, men ärligt talat kan jag inte minnas när jag eller frugan tog fram strykjärnet sist.

Det som är mest guld enligt mig är att ha med den på resor för resväskorna brukar ha en tendens att skrynkla till allt :sweat_smile:

Låter ju kanon! Tack för ett trevligt och givande test :slight_smile:

1 gillning

Så lite så!

Japp, jag gör det. :see_no_evil: :blush:

Är uppväxt med manglade lakan och örngott och är lite av en sängklädsnörd.

Örngott ska ju vara skrynkliga, annars är där ju ingen aktivitet. :joy::joy:

1 gillning