Phil Spencer tror inte att de kan undvika prishöjningar för Xbox

Från sajten:
image

Hittills har Microsoft lyckats behålla samma priser även när konkurrenter har behövt höja priserna.

Xbox-chefen Phil Spencer berättade i en intervju med Wall Street Journal att de troligtvis inte kommer att kunna behålla samma prislappar för evigt. Men att det är viktigt för dom att priset inte höjs på konsoler, spel eller prenumerationer till årets julhandel.

Spencer berättade även att Game Pass äntligen går med vinst trots att tillväxten på konsoler har börjat stagnera. Detta förklaras med att alla som äger en konsol och vill prenumerera på Game Pass redan gör det. Men Game Pass ska ha tagit rejäl fart på PC och står nu för 15 procent av omsättningen för Xbox-spel och tjänster. En siffra som Spencer tror kan bli ännu högre.

Via: Eurogamer

Från sajten:
image

Det flaggades om att Microsoft kommer att behöva höja priserna på konsolerna och nu förstår vi varför.

För bara någon vecka sedan berättade Xbox-chefen Phil Spencer att de inte kommer att kunna hålla nere priserna för alltid. Tydligen ska Phil även berättat att de förlorar 100 till 200 dollar för varje såld Xbox Series S och Xbox Series X. Ökade priser på komponenter, tillverkning och inflation är orsaken.

Smällen mildras dock så fort kunderna köper till spel, prenumerationer och tillbehör. En affärsmodell som är ganska vanligt i ett inledande skede för en spelkonsol. Men Xbox Series S/X fyller två år nästa vecka och Microsoft kan vara sugna på att höja priserna så fort julhandeln är över.

Via: FZ

Från sajten:
image

Från att tidigare ha erbjudit ett lägre pris för egna stortitlar till att gå med i ”70 dollars-klubben”.

Tidigare i år avslöjade Microsoft att de kommer att behöva höja priser på produkter och tjänster. Då sa Phil Spencer att de tänkte vänta med höjningar till efter julhandeln. Så nu när den nästan är över så kommer en av de första men kanske mest väntade höjningar.

Precis som Sony och andra kända utvecklare tänker Microsoft nu att sälja egna stortitlar för 69,99 dollar. Prislappen gäller för alla plattformar som spelen släpps till. Några av de första speltitlarna med det nya priset kommer att bli Forza Motorsport, Redfall och Starfield.

Via: Eurogamer