Parfymera dig och ändra doft varje dag med en app

Från sajten:
image

Det sägs ofta att teknik revolutionerar många områden och det är väl ganska sant. Fler och fler produkter får någon slags koppling till en app av något slag och det blir mer en naturlig del av vår vardag. Företaget NINU Perfume vill ta detta ett steg längre.

Deras tanke är att vi ska kunna lukta gott när vi parfymerar oss men också kunna variera doften beroende på hur vi känner oss för dagen. Deras produkt, NINU, bygger på att olika dofter i en behållare kombineras via en app och därefter blandar ihop något som ska dofta riktigt trevligt. Vi pratar om doftämnen från Frankrike och allt förpackat i italiensk design och visst ser den exklusiv ut?

Enligt egen utsago är detta världens första smarta parfym och vi är nog benägna att hålla med här. Att kunna få fram sin egen personliga doft kan vara riktigt trevligt och att kunna variera från dag till dag är en skön bonus. Tänk att kanske kunna dra ner antalet parfymflaskor i badrumsskåpet och där få plats med något annat är en lockande tanke. Tekniken är patenterad och dofterna veganvänliga vilket innebär färre tester på djur vilket annars är vanligt i kosmetikbranschen.

NINU app screen for himNINU app screen for her

En annan viktig tanke med denna smarta parfym är att de vill minska antalet förpackningar som används varje år. Tydligen använder parfym- och kosmetikabranschen varje år 120 miljarder förpackningar vilket är sjukt mycket och en trend som bör förändras om vi ska hushålla med vår planets resurser. Bra idé här med hållbarhetstänket!

Vad tror ni om denna produkt? Är det ett sätt att få oss alla att sluta lukta Drakkar Noir, Kouros, Lagerfeld eller är det en kul produkt för få personer?

Källa: NINU Perfume

2 gillningar