Paramounts gratistv-app Pluto kommer till Chromecast med Google TV

Från sajten:
image

Den nyligen i Sverige lanserade Pluto TV-tjänsten går nu att ladda hem till Android TV (Inkl Chromecast med Google TV) och Amazon Fire TV.

Pluto TV är helt gratis att använda och finansieras av reklam. I Sverige får vi utöver innehåll från Paramount även från det vi hade i ViaFree tidigare. Det inkluderar Lyxfällan, Svenska Hollywood-fruar, Frusna Truckers och annan kvalitetstv.

Från Paramount hittar vi enligt pressmeddelandet bland annat Forensic Files, Ex On the Beach, Star Trek, SvampBob Fyrkant, Unsolved Mysteries, South Park, Undercover Boss, The Hills, Pimp my Ride, Paw Patrol och CBS News.

Innehållet från ViaFree streamas medans innehållet från Paramount är tablåtv.

Detta får mig att hålla mig långt i från denna tjänst :rofl:

2 gillningar

Hehe Frusna truckers?

1 gillning

Den appen har funnits till Chrome Cast TV när tjänsten lanserades i Sverige för nästan 1 månad sedan så inget nytt där. Däremot verkar det inte gå att casta från android appen till äldre chrome cast modeller

Synd bara att PTV kör så extremt låg bitrate på endast 2450kbit som max. TubiTV som ska komma till Norden kör 5000-10 000 bitrate i 720P Samt 10 000-20 000 bitrate i 1080P och då är det också gratis med reklam. Bara hoppas vi får hög bitrate någon gång på Pluto TV.

Du menar att du lägger ditt material i 720P runt 5 000 bitrate? Eller 1080P runt 5 000-10 000?

Bitrate?

Ljud brukar jag lägga på 640kbps. På själva filmen skrev jag över. Blir typ såhär:

EDIT:

Man kan säga att jag drar ned hälften på allt utom ljud som jag oftast behåller som det är. Oftast ligger både DTS och AC-3 med som ljudspår. Jag vill minnas Blu-ray ligger runt 40-45Mbps.

Jag gick över på 4k ett kort tag också. Omöjligt att hålla på att bolla med dom filerna. 60-100GB på en film. Tyckte inte det var värt.

Har blivigt lite bättre nu i alla fall. Tar tid för dom får licenser så vi får allt material som Pluto TV teamet tänkt sig. Kanske är massor inom 3år.

Det jag märkt på min Samsung TV QN90A är att bildkvalitén blivigt bättre med fler uppdateringar av appen.