Owl Home utmanar med kompakt larm för hemmet

Från sajten:
image

Under elektronikmässan CES 2021 presenterades en ny larmprodukt upp av kanadensiska företaget Owl. Det rör sig om en multisensor liknande den som säljs av svenska Minut och som vill ersätta traditionella hemlarm.

Owl Wired en smart liten rund enhet som fästs i taket och som ansluts via elnätet. I enheten finns flera olika typer av sensorer samt en inbyggd 98 dB siren och flerfärgad LED-belysning. Som namnet antyder är det inte en batteridriven enhet som den från Minut utan denna ansluts till elnätet, 120-420 V DC. Skulle strömmen gå så finns det dock ett inbyggt lithium-ion batteri som räcker upp till 3 månader. Enheten ansluts till ditt 2,4 GHz wifi-nätverk men har också stöd för Bluetooth 4.2, troligtvis används blåtand i installationsprocessen.

Owl Wired

Owl Wired har flera olika typer av sensorer som detekterar och mäter:

  • Brandrök
  • CO2
  • Rörelse
  • Temperatur
  • Luftfuktighet
  • Ljud

Sensorn som används för att detektera rörelse sägs vara utrustad med mikrovågs-RADAR istället för den mer vanliga PIR-sensorn som brukar användas. Mikrofonen kan även stängas av med en knapp om man vill det.

Stöd för olika ekosystem

Owl Wired har stöd för Google Assistent, Amazon Alexa, IFTTT och Apple HomeKit. Stöd för Apple HomeKit ska finnas vid leverans av produkten och här skiljer de sig jämfört med vad Minut erbjuder, troligtvis för att den är ansluten till elnätet och inte batteridriven vilket verkar vara anledningen till att det stöd de utlovade för ett par år sedan fortfarande inte lanserats.

Owl Wired kan förbeställas redan nu och finns i två färger, svart och vit och ska börja levereras till sommaren. Priset ligger i skrivande stund på $139 för de som beställer tidigt och ordinarie pris ser ut att landa på $169, svarta modellen är $10 dyrare. I nuläget ser det dock inte ut som att de kan leverera till Sverige men för den kreativa så brukar det finnas lösningar för att komma runt detta.

Vi har nu sett flera olika typer av larm visas upp på CES 2021 och är detta ett fullgott alternativ till ett hemlarm som de vill sälja eller fungerar detta bättre för att övervaka enstaka rum eller lägenheter som hyrs ut?

Källa: Owl Home

1 gillning

Liten rättelse, det är kolmonoxid den detekterar och inte koldioxid
Carbon monoxide = CO
Carbon dioxide = CO2